Foto: Privātais arhīvs

Hardijs Janovskis un Līga Tiesnese pēdējos gados ceļo gana daudz, tomēr spilgtākais pagājušā gada piedzīvojums noteikti ir četrus mēnešus ilgais ceļojums pa Eiropas dienvidiem. Lai jaunieši šo sapni īstenotu, viņi taupīja un atteicās no daudzām ērtībām, tomēr pierādīja, ka, šos pamatnosacījumus ņemot vērā, var iegūt neaizmirstamu pieredzi.

Hardijam un Līgai ceļošana nebūt nav sveša. Lai arī viņi galvenokārt izvēlas iepazīt Eiropas pērles, izrauties no ikdienas rutīnas līdz šim gadam sanācis gana bieži. Apskatīts tik daudz, ka Hardijam pat radusies vēlme piedzīvotajā dalīties ar citiem un organizēt grupu ceļojumus. Kā teic Hardijs, nedēļu ilgos ceļojumos pēdējos trīs četrus gadus sanāk doties pat astoņas līdz 10 reizes gadā.

Impulss lielajam Eiropas ceļojumam vairāku mēnešu garumā lielā mērā bija nule iegādātais auto, ar ko bijusi vēlme doties piedzīvojumos. Tā kā tolaik Hardijam bijis brīvāks laiks, bet Līga bijusi starp darbiem, ilgi pārim nav bijis jādomā un nolemts par labu skaistam braucienam.

Katram ceļotājam bijušas savas vēlmes, ko apskatīt. Hardijs ļoti gribēja iepazīt Austrijas kalnus, izbaudīt raftingu Bosnijā, kā arī palikt pa nakti guļamtīklā Spānijai piederošajā Grankanārijā. Savukārt Līga gribējusi iepazīt Positano Itālijā un doties uz pludmali ar pamesto kuģi Grieķijas salā Zakintā.

Viņu maršruts bija visai iespaidīgs. Latvijā–Lietuva–Polija–Slovākija–Austrija. Tad saplīsis auto, bet ar kāda drauga palīdzību viņi aizbraukuši līdz Itālijai. Itālija–Šveice–Vācija–Polija–Lietuva–Latvija, kur tika salabots auto, lai turpinātu ceļu. Pēc tam no mājām abi devušies maršrutā Lietuva–Polija–Čehija–Austrija–Ungārija–Slovenija–Horvātija–Bosnija–Melnkalne–Albānija–Grieķija. Ar kuģi pārbraukuši uz Grieķijai piederošo salu Zakintu, bet pēc tam ar prāmi uz Itāliju. Francija–Spānija–Portugāle. Pēc tam ceļš vedis atpakaļ uz Spāniju, kur atstāts auto, lai dotos uz Tenerifi un Grankanāriju. Ierodoties atpakaļ Spānijā, Līga un Hardijs bija nolēmuši doties mājās, bet mašīna sākusi pavisam niķoties, tāpēc pāris nolēmis to pārdot vietējiem. Tālāk viņi lidojuši caur Luksemburgu uz Angliju pie draugiem, visbeidzot atgriežoties mājās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!