Foto: Privātais arhīvs
Dzīve starp beduīniem, kazām, bērnu bariem un bez interneta un ģimenes. Tuksneša smiltis un svelme, ikvakara lūgšanas, jūras šalkoņa. Slimošana un cīņa ar bailēm. Šie atslēgvārdi tikai nedaudz ieskicē fotogrāfes Amālijas Andersones mēnesi garo ceļojumu vienatnē, par kura galamērķi viņa izvēlējās Ēģipti – Dahabu. Tas bijis liels izaicinājums ne tikai dažādo brauciena laikā piedzīvoto sarežģījumu dēļ, bet arī tāpēc, ka bija viņas pirmais ceļojums bez ceļabiedriem.

Mēs tiekamies siltā un saulainā dienā. Debesis ir zilas, apkārt viss zaļo, plaukst un jau zied. Apkārtējie cilvēki tērpušies krāsainā ģērbā, un līdz ar to arī dzīve rādās košākos toņos. Taču šī diena ir pavisam pretēja laikam, kad Amālija nolēma – neraugoties uz pasaulē notiekošo, jādodas sevis izzināšanas un radošuma atgūšanas ceļojumā uz Dahabu. "Ziema bija pelēka, depresīva, daudz kas bija apstājies un arī atcelts koronavīrusa pandēmijas dēļ. Gan mana profesija, gan es pati esmu ļoti radoša, un es sapratu – man nepieciešams izrauties, kaut kur aizbraukt, lai spētu saglabāt savu garīgo līdzsvaru un radošumu. Es jutu – ja nekur nebraukšu, man būs ļoti grūti."

Bija šī gada marta sākums, kad viņa lūkoja pēc salīdzinoši drošākiem galamērķiem. Iespējamie varianti bija Meksika, Tanzānija, Tenerife un Ēģipte – Dahaba. Loze krita par labu pēdējam variantam. "Es zināju, ka gribu braukt tieši uz Dahabu, jo par pilsētu biju dzirdējusi jau iepriekš un jutu, ka tas ir kaut kas, kas man ir vajadzīgs. Tā bija vieta, kur varu padzīvot, pagleznot un izdzīvot vietējo dzīvi. Iepriekš arī lasīju, ka oficiāli Dahabā nav neviena Covid-19 gadījuma. Un, kad pati saslimu, prātoju, vai man ir nepieciešams testēties, bet Dahabā testus neveic – jābrauc uz Šarmelšeihu. Patiesību sakot, tad jau nav brīnums, ka Dahaba ir no Covid-19 brīva."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!