Foto: DELFI
Manus astoņus gadus "Maskačkā" apraksta divi bildinājumi un neskaitāmi daudzi komplimenti no svešiniekiem, viens nozagts velosipēds, pārdesmit izcili tvīti no 15. trolejbusa un pārliecība, ka citur dzīvot negribu. Te valda neizskaidrojams šarms, kas īpaši spilgti par sevi atgādina tieši pavasaros, kad itin visur zied kastaņu koki.
Pastaigas pa dabas takām, protams, ir lieliska izklaide, bet kurp doties, ja brīvas vien pāris stundas darbadienas vakarā? Līdz Maskavas forštatei no centra var ērti atbraukt ar leģendāro 15. trolejbusu vai vienkārši atnākt kājām – no Centrāltirgus tās ir vien 20 minūtes. Interesanti te būs vēstures mīļiem, jo koka nami glabā dažādus stāstus, ko vari lasīt šajā rakstā.
Foto: DELFI

Noteikti jāiziet cauri Mazās Kalna ielas skvēram (dungojot "Labvēlīgā tipa" dziesmu par šīs ielas samuraju). Te senos laikos atradās "Sarkanā kalna" tirgus, kas pēc 2. Pasaules kara gan tika slēgts.

Metāla skulptūra "Omnibuss", kurā attēloti divi zirgi, kučieris un omnibusa vagons, atgādina par pirmo omnibusa satiksmi Rīgā, kas vēlāk pārtapa zirgu tramvajā. Vai vari sazīmēt ēku, kas redzama filmā "Bille"? Atceries kadru, kurā meitēns basām kājām spriņģoja uz veikalu pie Bānīša? Tas ir uzņemts tieši šeit!
Foto: DELFI

Būtu vērts veltīt dienu tikai te esošajiem dievnamiem, lai neapmaldītos, lūk, špikeris uz ēkas sienas Daugavpils un Kalna ielas stūrī. Sv. Jāņa pareizticīgo katedrāles celtniecību finansiāli atbalstījis Kuzņecova porcelāna fabrikas īpašnieks, toties Miķeļa Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcā zem altāra daļas pagrabā atrodas svētavots.

Foto: DELFI

Tāpat Maskavas priekšpilsēta var lepoties ar vairākiem parkiem, kam doti nosaukumi Klusais dārzs, Miera dārzs un Maskavas dārzs. Tajos ir itin pieklājīga seguma celiņi skrituļošanai, soliņi kāju atpūtināšanai un rotaļu laukumi bērniem. Maza izpriecu oāze iekārtota arī Balvu ielā 17, kur atrodams Erevānas dārzs.

Foto: DELFI

Bet galvenais šajā pastaigā ir izbaudīt kastaņu ziedēšanu, īpaši daudz to ir pie Rīgas Nacionālās sporta manēžas.

Foto: DELFI

"Maskačkā" apskatāms arī Elles dīķis, alus darītava "Vārpa", ko plānots pārbūvēt par biroju un tirdzniecības kompleksu, kā arī ūdenssūkņu stacija. Un klīst baumas, ka šajā rajonā arī aprakti īsti dārgumi, par to vari lasīt šajā rakstā. Lai jauka pastaiga!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!