Foto: Shutterstock
Islandē ir daudz brīnišķīgi skaistu vietu. Un apbrīnas objektu pulciņam noteikti pieskaitāma arī īpašā Ziloņa klints, kas savu slavu ieguvusi, pateicoties līdzīgajām zīdītāja aprisēm.

Kā minēts Islandes ceļvedī "Guide to Iceland", arhipelāgs, kas atrodas 7,4 kilometru attālumā no Islandes dienvidu krastiem, radies vulkānu izvirdumu laikā. Tur saskaitāmas 15 salas un aptuveni 30 rifi, stiepjoties aptuveni 13 kvadrātkilometru plašumā. Sala ar nosaukumu "Heimaey" ir lielākā no visām un tā ir arī vienīgā sala, kas tiek apdzīvota. Tieši tur atrodama arī iespaidīgā Ziloņu klints, kas izceļas uz pārējo fona.

Foto: Shutterstock

Tiek uzskatīts, ka Ziloņa klints radusies 1973. gadā vulkāna izvirduma laikā, bet īpatnējā forma iegūta arī pateicoties ūdenim, kas laika gaitā izrobojis svarīgas detaļas. Klintī saskatāma ziloņa galvas daļa, kā arī snuķis, kas daļēji paslēpies Atlantijas okeāna dzīlēs. Klints tik ļoti atgādina zīdītāja aprises, ka ieguvis sev pat attiecīgu nosaukumu, kā arī piesaista lērumu tūristus.

Tiesa, daudzi apgalvo, ka, no īpaša skatupunkta raugoties, saskatāma līdzība ar kosmisko jūras dēmonu vārdā "Cthulhu", kura galvu rotā astoņkājis. Tomēr savu slavu šī klints iemantojusi tieši ziloņa vaibstu līdzības dēļ.

Ko vēl apskatīt, ja ceļi veduši uz šo salu, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!