Foto: Shutterstock
Ja ceļots ir daudz un redzēts teju viss vai atkal un atkal par savu kārtējo brīvdienu galamērķi izvēlēta Spānija, Itālija vai Grieķija, laiks pieredzēt ko citu! Lai gan bieži vien stereotipizētas, Balkānu pussalā esošās valstis no tūrisma viedokļa ir apmeklēšanas vērtas – tajās ir iespaidīgas dabas ainavas, neskartas pludmales, senas pilsētas un, kas nav mazsvarīgi, zemas cenas.

Bosnija un Hercegovina

Bosnija un Hercegovina ir pārgājienos gājēju un "mugursomas ceļotāju" iecienīts galamērķis, bet galvaspilsētu Sarajevu salīdzina ar miniatūras Stambulu vai Jeruzalemi. Sarajevas vecpilsētā Baščaršijā nerimstoši kūsā dzīvība – tā ir pārpildīta tirgiem, restorāniem un mošejām.

Valsts dienvidos atrodas Mostara, kas ir iecienīts ceļotāju galamērķis. Tās populārākais objekts ir Vecais tilts, no kura adrenalīna cienītāji lec, lai nirtu. Tilts ir apmēram 20-27 metrus augsts, atkarībā no ūdens līmeņa upē. Mazāk apmeklēts, bet garāks ir "Arslanagić" tilts skaistajā Trebinjes pilsētā pašos valsts dienvidrietumos. Citas apmeklēšanas vērtas pilsētas ir Travnika, bijusī Osmaņu galvaspilsēta, un Jajce, kurā atrodas iespaidīgs ūdenskritums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!