Foto: Shutterstock

Tie, kuriem patīk dabā saskatīt dažādas līdzības, noteikti izbaudīs "Hvitserkur" jeb Ziemeļrietumu Islandes klinšu trolli, kas daudziem atgādina ziloņa aprises.

Zilonim līdzīgā klints atrodas īpašā vietā – "Vatnsnes Peninsula", kas ir labākā roņu vērošanas vieta visā valstī, minēts Islandes ceļvedī "Guide to Island".

Pati klints ir 15 metrus augsta un atrodas 50 metrus no krasta, bēguma laikā ļaujot ērti līdz tai pat aiziet. Kā skaidro "Atlas Obscura", tā piefiksēta 1990. gadā, bet savdabīgo formu klints ieņēmusi laika gaitā, ūdenim izrobojot zilonim raksturīgās aprises.

Sena teika vēsta, ka reiz šis par trolli dēvētais radījums (tā tiek sauktas vairākas klints skulptūras salā) gājis uzbrukt vietējai baznīciņai, taču agrs un negaidīts saules stars to pārvērtis akmenī. Šobrīd akmens radību iemīļojuši putni, kuri labprāt izbauda viesmīlīgo ziloņa muguru. Tieši kustīgo putnu dēļ nereti no tāluma rodas ilūzija, ka zilonis ir visai dzīvs un kustas.

View this post on Instagram

A post shared by Unlimited Iceland (@unlimitediceland) on Jan 5, 2019 at 4:04am PST


Vērts piebilst, ka šī nebūt nav vienīgā klints Islandē, kas ieņēmusi lielā zīdītāja formu. 7,4 kilometru attālumā no Islandes dienvidu krastiem atrodas sala ar nosaukumu "Heimaey", kur atrodama arī iespaidīgā Ziloņu klints ("Elephant Rock"). Par to vairāk lasi šeit, savukārt te atradīsi ko vēl apskatīt Islandē.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!