Foto: Shutterstock
Ceļojums ir veids, kā mēs iegūstam neaizmirstamas atmiņas un nebijušu pieredzi, un pasaule mūs ir lutinājusi, dāvājot koraļļu rifus, majestātiskus savvaļas dzīvniekus, salas, kas ļauj fantazēt par to, kā izskatās paradīze, un stepes, kas sniedzas tik tālu, cik acis vien rāda. Pasaulei ir daudz, ko piedāvāt, un mums – redzēt, izgaršot, pieredzēt un izdzīvot. Turklāt ceļojums var būt arī izglītojošs – parādīt, cik dažāda ir pasaule un ka par to jārūpējas, jo vienu dienu tas, ko šodien redzam, vairs var neeksistēt.

Vieni apgalvo, ka ceļot ar bērniem ir izaicinoši, citi – tas ir labākais veids, kā izbaudīt piedzīvojumus, ko piedāvā pasaule. Bet viens ir skaidrs, jo aizraujošāks, neparastāks un interesantāks būs galamērķis, jo vairāk bērni būs saviļņoti un pievērsīs uzmanību apkārt notiekošajam.

Iedvesmai piedāvājam iepazīt sešas vietas, kas var nešķist kā klasiski galamērķi, bet raisīt idejas nākamajam ceļojumam, kur doties ar bērniem, lai kopā pieredzētu iepriekšējo paaudžu atstāto kultūras mantojumu, unikālo vietas vēsturi vai pārsteidzošo dabu, kas ar katru gadu kļūst aizvien apdraudētāka klimata pārmaiņu dēļ.

Vairākās no turpinājumā minētajām vietām valsts vai privātās organizācijas daļu no tūrisma nozarē nopelnītajiem līdzekļiem novirza aktivitātēm, lai no klimata pārmaiņām un iedzīvotāju skaita pieauguma pasargātu savvaļas dzīvniekus, vietējo kultūru un tūrisma orientierus, lai arī nākamās paaudzes varētu tos pieredzēt.

Uganda: vieta, kur novērot šimpanzes

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!