Foto: Shutterstock
Tas, ka pasaulē atrodami cilvēki ar nudien radošu fantāziju, vairs nav jaunums. Šīs ēkas noteikti ir viens no šī apgalvojuma apliecinājumiem.

Šajā reizē "Tūrisma Gids" izcēlis trīs pavisam neparastas ēkas, kas izpelnījušās uzmanību visā pasaulē. Kāpēc? Tās ir nudien savdabīgas un drīzāk atgādina dzīvas radības. Tomēr, neraugoties uz to vizuālo izskatu, tās ir funkcionējošas ēkas, kas kalpo gan par tūrisma centriem, vietām ekspozīciju apskatei un skatu platformām, gan baznīcām.

Lūk, iepazīsties ar tām turpinājumā!

Milzu vista

Foto: Shutterstock
Dziļi Indonēzijas leknajos mežos, Javas salas centrālajā daļā, atrodas kāda ļoti neparasta celtne – baznīca, kas izskatās pēc milzu vistas. Vietējie baznīcu, kas celta 1990. gadā, dēvē par "Gereja Ayam" jeb tulkojumā no indonēziešu valodas – Vistas baznīcu.

Lielā celtne ir veidota kā stilizēta milzu vista ar visām šim putnam raksturīgajām ķermeņa detaļām – seksti, knābi, pat asti. Baznīcas priekšā ir arī milzīga vistas galva ar pavērtu knābi. Lai arī vecais putns visai ātri iet bojā, jo baznīca ir pamesta un brūkoša, ik gadu to brauc apskatīt simtiem tūristu un fotogrāfu.

Lasīt vairāk

Lielākā putna skulptūra pasaulē

Foto: Shutterstock
Vai tava ceļojuma neatņemama sastāvdaļa ir kādu skulptūru iepazīšana? Tādā gadījumā, ja ceļi veduši uz Indiju, noteikti jādodas uz "Jatayu Earth's Center".

Tur ainaviskā kalnu un mežu apkārtnē iegūlies visai varens putns. Tas ir 60 metrus garš un aptuveni 21 metru augsts, ar šiem parametriem kļūstot par lielāko putna skulptūru pasaulē, skaidrots "Daily Mail".

Lai izveidotu šo milzīgo skulptūru, bija nepieciešami seši gadi. Interesenti šo milzīgo putnu vēro ar apbrīnu, jo ar to saistīti vairāki seni stāsti. Kā vēsta hinduistu leģenda, šis putns bijis liecinieks tam, kā dēmonu karalis Ravana nolaupīja princesi Situ. Kad lielais putns centies atturēt dēmonu karali, tas ar zobenu nocirtis putnam vienu spārnu. Tieši šī aina attēlota skulptūrā, kur redzams uz muguras nokritis putns bez viena spārna. Kā skaidrots apskates objekta mājaslapā, šī skulptūra, atsaucoties uz leģendu, ir veltīta sieviešu drošībai un godam.

Līdz šai skulptūrai var nokļūt, dodoties kājām pa līkumotu ceļu vai izvēloties doties ar vagoniņu. Turklāt apmeklētāji var ne vien izpētīt šo brīnumaino putnu no ārpuses, bet arī nokļūt tā iekšpusē, kur izvietotas ekspozīcijas, kā arī nelielas skatu platformas, kas ierīkotas putna acīs.

Lai arī projekts aizsākās 2008. gadā, tikai 2011. gadā sākās darbs pie skulptūras veidošanas. Tā interesentiem kļuva pieejama 2017. gadā.

Lasīt vairāk

Iespaidīgs krupis

Foto: Shutterstock

Parks Taizemē, kas plašāk pazīstams pēc nosaukuma "Phaya Thaen Public Park", ir saistošs vairāku iemeslu dēļ, tomēr milzu krupis, kas stiepjas piecstāvu mājas augstumā, uzmanību piesaista visvairāk.

Milzīgais krupis nav vien lielizmēra ekspozīcija, ko var aplūkot no ārpuses – tajā var arī ieiet. Iekštelpās iespējams iepazīties ar tūrisma iespējām apkārtnē, kā arī vairāk uzzināt par pašu krupi un ap to apvīto leģendu. Apmeklētāji var doties arī uz abinieka muti, kur ierīkota skatu platforma. Varens skats garantēts!

Klīst nostāsti, ka reiz Krupju princis runājis ar Lietus dievu par zemes applūšanu. Abi vienojušies, ka ja cilvēki uz zemes vēlēsies lietu, gaisā tiks palaistas raķetes. Un tā šī leģenda iesakņojusies cilvēku prātos tik spēcīgi, ka ik gadu maijā šajā parkā notiek grandiozs raķešu festivāls ("Bun Bang Fai"), kur vietējie iedzīvotāji nežēlo raķetes tik ļoti vēlamajam lietum.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!