28. maijā Alūksnes Tūrisma informācijas centrs organizē velo pasākumu Zeltiņu un Ilzenes apkārtnē. Gidu pavadībā maršruti vedīs pa dažādiem apskates pieturas punktiem, atklājot skaistākās ainavas un ļaujot uzzināt daudz interesentu un neatklātu faktu par Ilzenes un Zeltiņu apkārtni. Kopā plānots iepazīt kodolraķešu bāzi, noskaidrot, kas kopīgs Dūjām ar dzirnavām, kādas aktivitātes piedāvā Lielsloku ezers, noķert vasaras garšu un kopā atklāt noslēpumaino Zeltiņu muižas apbūvi.

Velo tūre "Slepenie Zeltiņi un neatklātā Ilzene" piemērota gan draugu kompānijām un velo entuziastiem, gan ģimenēm ar bērniem, katram no dalībniekiem ļaujot izvēlēties saviem spēkiem atbilstošāko tūri – 24 vai 44 kilometru garu. Abi no posmiem būs apļveida, kas sāksies un noslēgsies Zeltiņu kodolraķešu bāzē pie raķešu uzglabāšanas angāra (Zeltiņu pagasts, Alūksnes novads, GPS 57.347742, 26.747792).

28. maijā dalībnieku reģistrācija startam sāksies no pulksten 10, starts braucienam būs pulksten 11. Kopā ar dalībniekiem velo maršrutā dosies arī gidi – Raitis un Santa, kas pastāstīs par apkārtnē redzamajiem objektiem, kā arī kopīgi plānotas dažādas aktivitātes. Abas grupas dosies pretējos virzienos, bet būs posms, kad dalībnieki satiksies. Maršruta noslēgumā tiks izlozētas balvas pašiem aktīvākajiem velo dalībniekiem, kā arī ikviens tiks pacienāts ar smeķīgu, malēniešu gatavotu zupu.

Dalības maksa ir divi eiro. Lai velo tūre noritētu veiksmīgi, pasākumam iepriekš jāreģistrējas. Alūksnes Tūrisma informācijas centra speciālisti atgādina būt atbildīgiem un ievērot visus ceļu satiksmes drošības noteikumus, kā arī lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas). Pasākuma laikā uzņemtās fotogrāfijas tiks izmantotas publicitātes vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!