Foto: Publicitātes foto
Tūrisma informācija par atpūtas iespējām Latvijā un arī kaimiņu pašvaldībās Lietuvā vienuviet šogad 28.aprīlī tiks prezentēta Preiļos.

Pavasaris ir ne vien dārza darbu sākšanas laiks, bet arī rosīgs laiks tūrisma nozarē strādājošiem. Visu ziemu gatavoti tūrisma piedāvājumi, bukleti, pārstāvēti reģioni un valstis ārvalstu tūrisma izstādēs, bet tagad ir pienācis laiks iepazīstināt arī vietējos iedzīvotājus ar atpūtas iespējām savā valstī, pasākumiem un jaunajiem tūrisma objektiem, kā arī gaidīt ceļotājus ciemos.

28.aprīlī Preiļos notiks Piektais Latvijas tūrisma informācijas tirgus, kas ar katru gadu kļūst arvien populārāks un lielāks pasākums. Ja ik gadu februārī notiekošā tūrisma izstāde "Balttour" uzrunā galvenokārt galvaspilsētas Rīgas un tuvāko novadu iedzīvotājus, tad tūrisma informācijas tirgus parasti ir pasākums kādā no Latvijas reģioniem, un tā ir laba iespēja komunicēt ar potenciālajiem ceļotājiem no citiem Latvijas novadiem. Pirmais pasākums notika Bauskā, tad Gulbenē, Saulkrastos, bet pērn – Pļaviņās, kur arī tika izlozēti Preiļi, kas 2018. gadā rīkos šo pasākumu.

Foto: Publicitātes foto

Šogad pirmo reizi pasākumā būs arī ciemiņi no Lietuvas – Anīkšču, Zarasaju, Ignalinas, Utenas, Molētu un Biržu pašvaldībām, kas aicinās apmeklēt arī Latgalei teritoriāli tik tuvās ārzemes.
Pašlaik ir pieteikušies kopumā ap 50 tūrisma informācijas tirgus dalībnieki.

Pasākumā varēs iepazīties arī ar Preiļu novada tūrisma objektiem un piedāvājumu. Latvijas Tūrisma informācijas tirgus Preiļos tiek organizēts kopā ar jau tradicionālo amatnieku, mājražotāju un stādu tirgotāju pavasara gadatirgu, tādēļ 28. aprīlī varēs ne vien iegūt tūrisma informāciju, bet arī iegādāties dažādus stādus mājas un dārza krāšņumam, augļu un dārzeņu audzēšanai, gardus mājražotāju labumus no tuvākiem un tālākiem novadiem, amatnieku un rokdarbnieku izstrādājumus sev un oriģinālām dāvanām. Pasākums notiks no pulksten 8 līdz 14.

Tirdziņā uzstāsies arī pašdarbības kolektīvi un būs dažas jestras tirgus izdarības. Apmeklētāji būs aicināti piedalīties bezmaksas izlozē – aizpildīt nelielu anketu ar jautājumiem, ko būs sagatavojuši novadu TIC. Pasākuma noslēgumā tiks veikta novadu piedāvāto balviņu izloze. Tāpat izlozes ceļā tiks izvēlēts nākamā gada Latvijas Tūrisma informācijas tirgus rīkotājs.

Dienas noslēgumā, pulksten 19, Preiļu novada Kultūras centrā aicinās baudīt eksotisko deju festivālu – koncertu "Pavasara atdzimšana". Vairāk informācijas: visitpreili.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!