Foto: Shutterstock

Ik gadu ceļošanas padomu portāls "TripAdvisor" apkopo tūristu atsauksmes aizvadītā gada 12 mēnešos. Savu statusu kā labākā Eiropas piekraste, uz kuru doties arī 2019. gadā, saglabājusi Končas pludmale (Playa de la Concha) Spānijas pilsētā Sansebastjānā, taču top 10 rindas papildinājušas arī jaunas atpūtas vietas.

Pēdējos gados izkristalizējušies kritēriji, pēc kuriem cilvēki nosaka pašas skaistākās un labākās pludmales pasaulē (Traveller's Choice), vēsta "Trip Advisor". Atstājot portālā savas atsauksmes tekstu un atzīmju veidā, cilvēki izsaka savu viedokli par pludmales apmeklētību, atmosfēru, apkārtni, aktivitātēm un tamlīdzīgi.

Arī šogad šajā topā nevienai pludmalei nav izdevies no troņa gāzt Konču, kas par labāko tika atzīta jau iepriekš. Skaistā smilšu strēle, kas atrodas valsts ziemeļu daļā, ir aptuveni 1 500 metrus gara, un tās krasta līnija veido loka formu. Pludmales apkārtnē atrodas dažādas kafejnīcas un bāri, tāpēc saules nogurdinātajiem enerģijas atgūšanas vietas nebūs tālu nav jāmeklē.

Burvīgo pilsētas centra pludmali ieskauj skaisti kalni, taču tai ir vēl kāds īpašs pluss – Santa Klāra sala (Isla Santa Clara), kas atrodas turpat netālu līcī. Ja Končas pludmali gribas uz brīdi nomainīt, var doties uz saliņu, kurā arī pieejami sauļošanās krēsli, iespēja baudīt dažādus dzērienus un taisīt piknikus.

Pasaules mērogā Končas pludmale Spānijā ieņem ceturto vietu, savukārt uz pjedestāla pirmā pakāpiena kāpj piekraste eksotiskajā Brazīlijā. Tā ir Sančo (Baia do Sancho) pludmale Fernando de Noronha salā, kas arī šo titulu ieguvusi jau iepriekš. Vairāk par to lasi šeit.

Kopumā novērtējumu Končas pludmalei atstājuši 8160 ceļotāju, no kuriem 5717 cilvēku to novērtējuši ar augstāko novērtējumu – piecām zvaigznītēm. 2092 reizes tai dotas četras zvaigznes jeb vērtējums "ļoti labi". Atsauksmēs tiek minēts, ka tā ir tīra un regulāri kopta. Vairākkārt kā liels pluss tiek uzsvērts pilsētas centra tuvums un skaistie apkārtnes kalni.

Turpinājumā iepazīsties ar skaistāko pludmaļu top 10 Eiropā, kuras apmeklēt 2019. gadā:

  1. Končas pludmale (La Concha), Spānija
  2. Spiaggia dei Conigli, Sicīlija
  3. Falesija (Falesia) pludmale, Portugāle
  4. Ses Illetes pludmale, Spānija
  5. Balos lagūna, Grieķija
  6. Bournemouth pludmale, Lielbritānija
  7. Elafonissi pludmale, Krēta
  8. Fig Three Bay, Kipra
  9. Spiaggia di Cala Rossa, Sicīlija
  10. Muro pludmale, Spānija

Ja vēlies virtuāli izstaigāt dažādas pasaules pludmales vai meklē iedvesmu savam nākamajam ceļojumam, ielūkojies šajā rakstā, kurā apkopotas unikālas piekrastes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!