Foto: AP/Scanpix
Jaunzēlandes nacionālā aviokompānija atzīmējusi fantastikas piedzīvojumu triloģijas "Hobits" otrās filmas "Hobits: Smoga posta zeme" pirmizrādi, izdaiļojot ar pūķa Smoga tēlu ne tikai lidostas telpas, bet arī pamatīga izmēra lidmašīnu, vēstī "Telegraph".

54 metrus lielais milzu pūķis tagad mīt uz lidmašīnas Boeing 777-300 abiem sāniem. Īpašā lidmašīna devās reisā uz Losandželosu, ASV, kur notika filmas pirmizrāde.

Beidzot šī žanra filmu fani ieguvuši pilnīgu priekšstatu par pūķi. Pirmajā filmā no pūķa bija redzama vien acs. Aviosabiedrība plāno saglabāt attēlu uz lidmašīnas sāniem līdz klajā nāks trešā triloģijas filma, paziņojis "Air New Zealand" pārstāvis Endrjū Aitkens.

Pagājušajā gadā aviosabiedrība aicināja pasažierus doties "Ceļojumā uz Vidusszemi" ar divām lidmašīnām, kas bija izdaiļotas pirmās triloģijas filmas  "Hobits :Negaidīts ceļojums" noskaņās. Šobrīd ceļotāji filmas varoņu klātbūtni var izbaudīt jau lidostas telpās. Pēc tam ceļotāji var doties uz skrejceliņu, lai paceltos debesīs pūķa lidmašīnas vēderā.

Jau iepriekš aviokompānija bija izveidojusi īpašu drošības video, kurā piedalās gan hobiti, gan elfi, gan orki.

"Hobita" otrajā daļā galvenajās lomās atgriežas pērn iznākušās filmas zvaigznes. Šiem aktieriem pievienojušies vairāki “Gredzenu pavēlnieka” varoņu lomu izpildītāji. Izmantojot Tolkīna daiļradi, īpaši šai filmai radīti arī jauni tēli, piemēram, elfu karotāja Tauriela (Evandželīna Lilija).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!