Igaunija ir lieliska vieta, kur doties meklēt jaunus gastronomiskus piedzīvojumus, īpaši ziemas sezonā, kad jau sācies aukstums un gribas sevi palutināt. Kaimiņvalstī ir teju 1300 dažādu ēdināšanas iestāžu, kuru vidū ir daudz lielisku restorānu, bāru, kafejnīcu un ēdnīcu, kurās var izbaudīt mūsdienu igauņu virtuves garšu. Lai sniegtu palīdzīgu roku visiem gardēžiem, kuri meklē jaunus iespaidus, „Flavours of Estonia” (Igaunijas garša - angļu val.) jau septīto gadu pēc kārtas izziņojuši 50 labāko Igaunijas ēdināšanas vietu sarakstu.

Topa spicē šogad pārliecinoši izvirzījās pieci līderi – galvenās balvas ieguvējs "NOA's Chef's place", "Alexander" (Padastes muižā), "Horisont", "Tschaikovsky" un "Põhjaka".

'NOA’s chef’s place'

2014. gada labākā restorāna "NOA" īpašnieks un šefpavārs Tonis Sīgurs, pārdomājot restorāna konceptu, piedomājis pie ikkatras sīkākās detaļas. 

"NOA" saviem apmeklētājiem piedāvā ne vien izcilu ēdienkarti un apkalpošanu, bet arī miljonu vērtu skatu uz Tallinas panorāmu un jūru. Turklāt restorāna apmeklējums pārsteigs arī ar savu īpašo arhitektūru un interjeru.

Vairāk informācijas: www.noaresto.ee

'Alexander'

Restorāns "Alexander" ar Igaunijas labākā restorāna titulu lepojās no 2010. līdz 2013. gadam. Tas atrodas Muhu salas Pedastes muižā, kur tas ierīkots visgodpilnākajā vietā – Kungu mājā. Restorāna augstie griesti paver skatu uz saulainu ziemas dārzu un senajiem muižas parka kokiem. 

Restorānā "Alexander" ēdienkarte veidota, iespaidojoties no Ziemeļvalstu salu tradicionālās virtuves un atšķirīgu gadalaiku piedāvātās garšu daudzveidības. Restorāns īpaši lepojas ar savām unikālajām mērču receptēm, kuras nav sastopamas citviet Igaunijā.

Vairāk informācijas: www.padaste.ee

'Horisont'

2014. gada trešais labākais Igaunijas restorāns un bārs "Horisont" atrodas viesnīcas "Swissotel Tallinn" augšējā stāvā. Restorāns ir ideāla vieta relaksācijai un pieczvaigžņu virtuves baudīšanai. Viesu skatienam paveras apburošs skats uz Tallinas vecpilsētu un jūru.
Restorāna ēdienkartē ir iekļauti moderni ēdieni, kas pagatavoti no vietējiem un citu valstu sezonas produktiem.

Vairāk informācijas: horisontrestoran.ee

'Tschaikovsky'

Izcilajam krievu komponistam par godu nodēvētais restorāns "Tchaikovsky" atrodas Tallinā, piecu zvaigžņu viesnīcā "Telegraph", un piecu zvaigžņu servisu piedāvā arī saviem viesim. Restorāns īpaši lepojas ar savu šefpavāru Vladislavu Djatšuku, kurš atzinību par savu meistarību guvis arī dažādos Eiropas konkursos. 

Restorānā iespējams nobaudīt izsmalcinātu virtuvi, kas radusies, iedvesmojoties no 18.gadsimta Francijas un Krievijas virtuves.

Vairāk informācijas: www.telegraafhotel.com

'Põhjaka'

Jau otro gadu "Pohjaka" iegūst labāko novērtējumu "casual dining" jeb "ikdienas pusdienu" restorānu kategorijā. Restorāns 2007. gadā tika ierīkots pamestā muižas ēkā netālu no Tallinas - Tartu - Viru šosejas Pohjakā. Līdz pat šim brīdim šefpavāriem izdodas pierādīt, ka brīnumgardu maltīti iespējams pagatavot, izmantojot tikai Igaunijā audzētus produktus, kas savukārt nozīmē atkarību no iksezonas ražas. Tādēļ ziemās tiek gatavoti sātīgāki ēdieni, bet vasaras laikā pasniedz gaisīgāku barību – visu svaigo un zaļo, ko piedāvā lauki un meži. Turklāt restorāns izmanto arī pašu gatavotus konservus, sulas, un ievārījums. Šobrīd "Pohjaka" lepojas arī ar savu dārzu, kā arī vistu aploku.

Vairāk informācijas:www.pohjaka.ee

Raksts tapis sadarbībā ar www.visitestonia.com un www.flavoursofestonia.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!