Naktī uz 12. jūniju daudzviet Latvijā plosījās spēcīgi negaisi, īpaši skarot Kurzemi un Vidzemi. Fotogrāfs Kaspars Daļeckis, vērojot negaisa virzību speciālā aplikācijā, šonakt sekojis vētrai, lai zibens šautras iemūžinātu Vidzemē.

Kā Kaspars pastāstīja "Tūrisma Gidam", viņš sācis ceļu Bērzkrogā un turpinājis sekot vētrai līdz pat Ineša un Alauksta ezeriem. Fotogrāfijas uzņemtas laikā no pulksten 21 līdz diviem naktī un zibens intensitāte bijusi milzīga. "Zināju, ka būs negaisi, tāpēc kartē sekoju to virzībai, un devos uz vietu, kur bija jābūt tā malai, lai pie pamales būtu redzams zibens," stāsta fotogrāfs.

Tiem, kas vēlas paši sekot vētrai, Kaspars Daļeckis iesaka izmantot meteoroloģiskā radara aplikāciju, kurā kartē labi var redzēt, kur attiecīgajā brīdī plosās negaisi.

Tā kā līdz saulgriežiem atlikušas vien dažas dienas, naktis ir gaišas, tāpēc negaisa plosīšanās izskatās jo īpaši maģiski un vēlā vakara stundā aiz biezajiem mākoņiem manāmi arī saules stari, ko nomāc vētras nestie padebeši. Fotogrāfs stāsta, ka vētra virzījusies ļoti ātri un bijis jāpasteidzas, lai nesalītu un tiešām noķertu skaistus kadrus, bet atceļā daudzviet redzējis nogāztus kokus un izskalotus ceļus.

Lūk, Kaspara Daļecka pagājušajā naktī uzņemtie kadri, kas sociālajos tīklos jau izpelnījušies milzīgu skatītāju atzinību.

Ja šī galerija tevi iedvesmoja, lūk, dažas idejas, ko apskatīt Piebalgas pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!