Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zilā lagūna Anglijā jau labu laiku ir iecienīts vietējo apceļotāju, kā arī šīs Lielbritānijas daļas viesu galamērķis. Neraugoties arī uz Covid-19 izplatību un ar to noteiktajiem ierobežojumiem, cilvēki tik un tā apmeklējuši šo vietu, tāpēc nolemts spert sekojošu soli – ūdeni iekrāsot nevilinoši tumšu, ziņo CNN.

Pateicoties fantastiski zilajam ūdenim, kas priecēja kādreizējā kaļķakmens karjerā, šai vietai dots attiecīgs nosaukums – Zilā lagūna. Protams, nav ilgi jādomā, kādēļ šī vieta ir tik iecienīta. Ūdens ir tropiski skaists un nudien burvīgs. Tomēr kaut kā pret cilvēku pulcēšanos esot bijis jācīnās, atrodot kādu veidu, lai apmeklētāji, par spīti aizliegumam, vairs šajā vietā nedrūzmētos. Policijas risinājums bija sekojošs – ūdeni iekrāsot nevilinoši tumšu, tādējādi mazinot cilvēku vēlmi doties uz šo vietu, teikts CNN.

Jāteic gan, ka šī nav pirmā reize, kad Zilā lagūna piedzīvojusi šādas pārvērtības. Kā teikts BBC, lai arī Zilā lagūna šķiet kā tropiska paradīze, tajā konstatētas toksiskas ķimikālijas, kā arī augsts pH līmenis. Šī vieta, kā vēstīts, nav piemērota peldēšanai, tādēļ ūdens šad un tad tiek tiek iekrāsots.

View this post on Instagram

A post shared by The Times and The Sunday Times (@thetimes) on Mar 29, 2020 at 5:11am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!