Sesto reizi notiks Rāznas Nacionālā parka Ceļotāju dienas. Jau 9. un 10. jūlijā visi interesenti varēs baudīt divu dienu programmu, plašāk iepazīstot parka dabu un kultūrvēstures vērtības. Pasākuma viesi varēs sajust ezera vēju matos, dodoties izbraucienā ar buru laivām pa Rāznas ezeru vai airu laivām pa Ežezeru, informē Dabas aizsardzības pārvalde.

Rāznas Nacionālā parka dabas centrs laipni gaidīs ģimenes ar bērniem, lai, apmeklējot ekspozīciju un izziņas darbnīcas, iepazītu Rāznas ezeru un tā apkārtnē esošās dabas vērtības. Savukārt Jaundomes muižas vides izglītības centrs gaidīs apmeklētājus ekspozīcijā un dabas takā.

Pārgājienu cienītājiem tiek piedāvāts iziet divus Ezertakas posmus kopā ar tūrisma un vides ekspertu – 9. jūlijā 21 kilometru garo taku no Andrupenes līdz Lipuškiem un 10. jūlijā 15 km garo posmu no Lipuškiem līdz Lūznavai. Ceļotājdienas neiztiks arī bez kulinārā matojuma baudīšanas – daudzveidīgu ēdienu klāstu piedāvās atpūtas vieta "Skaistā Rāzna", zemnieku saimniecība "Itkaču mājas" un viesu māja "Rāznas pērle". Andrupenes lauku sētā varēs izgaršot pašceptu maizi ar medu, bet Ezerniekos pie Saietu nama – zivju zupu.

Rāznas Nacionālais parks lepojas arī ar savām muižām un baznīcām, tādēļ Lūznavas muiža piedāvās ekskursiju muižkundzes pavadībā. Bet 9. jūlijā atvērta apskatei būs arī Bukmuižas baznīca Ezerniekos. Pēc Svētās mises 10. jūlijā pie Saietu nama notiks koncerts ar Džeinas Gavares, Arņa Slobožaņina un tautas deju ansambļa "Bukmuiža" piedalīšanos.

Rāznas māla pārvērtības aicina vērot "Pūdnīku skūla" prasmes Akminīšu kalnā, piedāvājot keramikas izstrādājumu veidošanu. Turpretī koka izstrādājumu meistars Ēriks Ruhmans rādīs, kādus izstrādājumus var izveidot no mežā atrastiem šķietami parastiem sprunguļiem. Copes gids Jānis Kupra stāstīs par makšķerēšanas knifiem Rāznā. Latgales zirgu audzēšanas tradīcijas varēs iepazīt "Rudo kumeļu pauguros", bet Latvijā lielāko zvaniņu privātkolekciju varēs apskatīt Lipuškos. Tāpat Latgales senatni varēs ieelpot Kroma kolna broulistes pilskalnā, bet latgaliešu sadzīvi iepazīt – Andrupenes lauku sētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!