Foto: Privātais arhīvs
Andris Struckis ir visai sirsnīgs vīrs, kas tiem, kas devušies uz Latgali, sagādās lielisku piedzīvojumu Rāznas ezerā. Viņš ir burulaivas "Sea Esta" kapteinis un, kā teic pats, vietējais aborigēns – īsts latgalietis. Lai gan jau labu laiku Andris savu dzīvi saista ar burāšanu, agrāk viņa kaislība bijusi pavisam cita, taču ne mazāk iespaidīga.

Kapteinis Andris, gremdējoties atmiņās, stāsta, ka viss sācies ar citu aizraušanos – viņa kaislība aptuveni septiņus gadus bijusi gaisa kuģi, bet tikai pēc tam viņš pārgājis uz ūdeņiem. Andrim bijusi sava divvietīgā lidmašīna, ar kuru lidinājies galvenokārt pa Latgali, kā arī piedāvājis interesentiem šajā piedzīvojumā mesties kopā ar viņu. Kad ar savu dzelzs putnu viss esot bijis skaidrs, ir bijusi vēlme pamēģināt ko jaunu, proti, kā ir atrasties uz ūdeņiem. Aktīvais vīrietis uzreiz sapratis – ar lidmašīnu viss ir vienkārši, bet kuģi – tas jau ir daudz nopietnāk.

"Cik tu tālu aizbrauksi ar lidmašīnu? Tu esi piesiets lidlaukiem, degvielām, procedūrām. Ar lidaparātu nekur diži tālu pa pasauli paceļot netiksi. Man, pa Indiju reiz klīstot, ienāca prātā doma nopirkt kuģi un aizkuģot ar to līdz šai valstij. Gluži kā Kristofors Kolumbs – brauca uz Indiju, atdūrās Amerikā. Tā arī tas sākās! Pamēģinājām paburāt mazā laiviņā, bet pēc tam lidmašīna šķita kā traktors ar spārniem. Pēc tā klusuma ar vēju un tīru enerģiju lidmašīna vairs īsti forša nelikās. Beigās lidmašīnu iemainīju pret laivu. Septiņus gadus nolidoju un tagad jau septiņus gadus ņemos ar laivām," stāsta Andris.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!