Foto: Shutterstock

Tiem, kas iecerējuši šajā gadā vēl paspēt doties brīvdienās uz Spāniju, jāņem vērā, ka Spānijas lidostu operatora "Aena" darbinieki plāno streiku ap Ziemassvētkiem un Jauno gadu, ziņo medijs "Reuters", kurš atsaucas uz arodbiedrības "CCOO" izplatīto paziņojumu šā gada 13. decembrī.

Citas Spānijas arodbiedrības, piemēram, "UGT" un "USO", paziņoja, ka to biedri nepiedalīsies streikos, un, kā ziņo "Reuters", "Aena" pārstāvis sacījis, ka valdības kontrolētais uzņēmums turpinās sarunas ar "CCOO" un centīsies panākt vienošanos ar arodbiedrību līdz 22. decembrim.

"CCOO" biedri, kas strādā "Aena", plāno streikot 22., 23., 30. un 31. decembrī, kā arī 5. un 6. janvārī, paziņoja arodbiedrība, ar mērķi pieprasīt, lai "Aena" atgriež piemaksu politiku, ko tā pārtrauca Covid-19 pandēmijas laikā.

"CCOO" paziņojumā teikts, ka pandēmijas gados kā svarīgu atbalsta žestu arodbiedrība nav pieprasījusi prēmijas izmaksu, taču nu, kad "Aena" satiksmes rādītāji atkal ir tuvu pirmspandēmijas līmenim, laiks to atgriezt.

Atšķirībā no citām Eiropas valstīm, piemēram, Lielbritānijas, ceļotāji Spānijā pagājušajā vasarā lielākoties nepiedzīvoja haosu, kas valdīja lidostās, jo "Aena" radīja darba apstākļus, kas pandēmijas laikā ļāva tai saglabāt lielāko daļu darbinieku un, beidzoties Covid-19 ierobežojumiem un apstākļiem atgriežoties pirmspandēmijas ritmā, lidostu operatoram nebija jāmeklē jauni darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!