Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" pirmo reizi Latvijā tiks aizvadīts Pasaules junioru čempionāts skeletonā, savukārt Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks Eiropas Gastronomijas reģiona atklāšanas pasākums "Ziemas garšu svinēšana". Tāpat visi aktīvās atpūtas cienītāji aicināti izmantot Siguldas slēpošanas trašu piedāvājumu, informēja Siguldas pašvaldības pārstāve Ginta Zīverte.

Sestdienas jau pulksten 8 no rīta, kad Siguldas Pilsētas trasē tiks aizvadīts Latvijas kausa kalnu slēpošanā pirmais posms. Sacensībās startēt aicināti pieaugušie un jaunieši no 12 gadu vecuma.

Foto: Zigismunds Zālmanis

Savukārt pulksten 10 ikviens adrenalīna un sporta cienītājs aicināts atbalstīt mūsu skeletonistus Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas Pasaules junioru čempionātā skeletonā, kas Latvijā tiks aizvadīts pirmo reizi. Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" pulcēsies vairāk nekā 50 pasaules labākie jaunās paaudzes sportisti no 20 valstīm. Latviju sacensībās pārstāvēs Ivo Šteinbergs, Krists Netlaus, Kristaps Zeila, Dārta Zunte un Endija Tērauda. Pasākuma vietā būs pieejama karsto ēdienu un dzērienu bufete, visas dienas garumā skatītājus izklaidēs DJ. Sacensības starta un finiša zonās būs iespējams vērot uz lielā ekrāna. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Foto: Shutterstock

Pulksten 12 gardēži gaidīti Livonijas ordeņa Siguldas pilī, lai atklātu Eiropas Gastronomijas reģionu pasākumā "Ziemas garšu svinēšana". Pasākuma laikā līdz pulksten 16 apmeklētāji aicināti izbaudīt Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus. Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos seši Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: "Valmiermuižas alus virtuve" un šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Ostas Skati" un šefpavārs Ingmārs Ladigs, "Mālpils muiža" un šefpavāre Aija Gabrāne, "Kungu Rija" un šefpavārs Gvido Skoboļevs, "Bīriņu Pils" un šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī restorāns "Garšas Frekvece" un šefpavārs Vadims Jevsejevs. Gardēžiem būs iespēja mieloties ar alus plakanmaizi un šķelto zirņu aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem ziemas gardumiem. Ēdienu cenas – no trīs līdz pieci eiro. Par autentisku mūzikas sajūtu gādās izcilas latviešu grupas – no pulksten 12.05 līdz 13.45 uzstāsies "Iļģi", savukārt no pulksten 14 līdz 16 pasākumu pieskandinās "Auļi". Ieeja – bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Sigulda aicina arī ziemas prieku baudītājus – darbosies gan "Fischer" Slēpošanas centrs distanču slēpošanas cienītājiem, gan Siguldas Pilsētas trase, Reiņa trase, Kaķīškalns un Kordes trase kalnu slēpošanas un snovborda piekritējiem. Plašāka informācija par trašu darbalaikiem un piedāvājumu: Tourism.sigulda.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!