Eiropas Savienības mājā prezentēta grāmata "Vēstules no Āfrikas", kas vēsta par divu latviešu – Mārtiņa Sila un Andža Ūbeļa – trīs mēnešu ilgo moto ekspedīciju "2 rati un 2 ragi", mērojot ceļu cauri 13 Āfrikas valstīm – no Labās Cerības raga Keiptaunā līdz Eiropas tālākajam ziemeļu punktam Nordkapam. Viņu ceļojumiem līdzi varējāt sekot arī Turismagids.lv.

Grāmatā "Vēstules no Āfrikas" aprakstītais ceļojums notika laikā, kad Latvija pirmo reizi vēsturē bija prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē. Andžs Ūbelis stāsta: "Ceļojums izvērtās arī par sava veida diplomātijas misiju, kuras ietvaros mēģinājām izprast, ko tieši Eiropas valstu saime, arī Latvija, spēj paveikt Āfrikā un ko vietējie iedzīvotāji domā par attīstības iespējām."

Grāmatā iekļauti stāsti par Āfrikas cilvēku īstenotajiem attīstības projektiem. Ceļotāji iepazinuši gan miljoniem vērtus ceļu būves projektus Kenijā, gan nelielas, bet cilvēkiem ļoti nozīmīgas iniciatīvas, piemēram, skoliņu vientuļo māmiņu bērniem Etiopijas galvaspilsētā. Šie stāsti ir gan par Āfriku kā kontinentu ar strauji augošu ekonomiku, gan par vietu, kur cilvēki paši saviem spēkiem cenšas risināt problēmas, negaidot palīdzību no citiem.

Vēl pirms ekspedīcijas motobraucēju pārstāvētais klubs "apPasaule" sadarbībā ar Ārlietu ministriju organizēja konkursu "Atklāj man Āfriku," kas ļāva jauniešiem no 13 Latvijas skolām piedalīties misijā, ekspedīcijas dalībniekiem sagatavojot ceļojuma laikā izpildāmus uzdevumus, piemēram, meklēt vietējās ciltis, apmeklēt rožu fermas, izmērīt Viktorijas ūdenskrituma skaļumu.

Grāmata "Vēstules no Āfrikas" stāsta par pieredzi, ķibelēm un priekiem ceļojuma laikā, kā arī par to, kā veicās ar skolēnu doto uzdevumu izpildi. Tā ir netradicionāls mācību līdzeklis jaunajiem un zinātkārajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!