Foto: Publicitātes attēli
Decembra sākumā pilsētās kļuvis gaišāks – viena pēc otras izgaismojas svētku rotātās Ziemassvētku egles un skaisti parki. Tas ir stāsts arī par Birštonu Lietuvā.

Lietuvas kūrortpilsētā Birštonā jau iedegta milzīga Ziemassvētku egle. Tās izveidošanai tika izgatavota īpaša konstrukcija, kas dekorēta ar dzīviem egļu zariem un izrotāta ar mirdzošām 5000 lampiņu virtenēm, kā arī spilgtām zvaigžņu rotām. Birštonas kūrortpilsētas zonās iedegta ne tikai galvenā Ziemassvētku egle, bet arī ierīkoti maģiski skvēri un izcelti citi Ziemassvētku akcenti

Šī gada jaunums – Birštonas centrālajā parkā atrodas izgaismojošo feju skvērs. Šajā feju skvērā piepildās visas vēlmes, tāpēc tie, kas dzīvo vai viesojas Birštonā, tiek aicināti neapiet feju skvēru un iedomāties savu vēlmi. Nākamais izgaismojošais skvērs atrodas blakus Birštonas stacijai, kur ar lampiņām izrotāti koki sagaidīs visus interesentus un pavadīs tos izceļojot.

Jau no pirmās decembra nedēļas nogales mūzikas cienītājiem tiek piedāvāts bagātīgs koncertu klāsts, kā arī dažādi kino pasākumi svētku noskaņās. Tie, kam patīk veikt praktiskos uzdevumus, tiek aicināti uz ēdienu gatavošanas un dekorēšanas darbnīcām, kā arī tiks organizēts Ziemassvētku cepumu dekorēšanas nodarbību cikls bērniem. Pasākumu rīkotāji aicina arī uz adventes vainaga, veselīgās ekoloģiskās Ziemassvētku pārtikas un ēdamu Ziemassvētku rotājumu darbnīcām. Vairāk par pasākumiem lasi te.

Bet vairāk par Birštonu un to, ko vēl tajā apskatīt, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!