Foto: DELFI
Vārds "atpūsties" katram cilvēkam var nozīmēt kaut ko atšķirīgu. Kamēr vieni brīvdienas izmanto laiskai gulēšanai pludmalē vai mājas uzkopšanai, citi dodas nesteidzīgās pastaigās pa pilsētām vai dabas takām. Taču atsevišķa kategorija ir arī ļaudis, kuri labprāt atpūšas, piemēram, braucot ar riteni, laivojot vai dodoties garākos pārgājienos. Ja arī sevi ieskaiti starp viņiem, šī "Tūrisma Gids" kolekcija domāta tieši tev!

Vai tevi kādreiz ir urdījusi gribēšana doties izzinošās un aktīvās brīvdienās, baudot Latvijas un tuvējo kaimiņvalstu dabasskatus un interesantākās vietas? Ja tā, šo vēlmi var visnotaļ viegli apmierināt! Liela daļa maršrutu saucami par labi iemītām taciņām, kas jau gadiem tiek izmantotas atpūtas nolūkos, taču netrūkst arī dažādu jaunumu tūrisma jomā, ar kuriem interesenti iepazīstināti vien šogad. Kā piemēru var minēt maršrutu "Baltu ceļš", kas veidots trīs lokos – kuršu, zemgaļu un sēļu, vai pārgājienu un velobraucēju maršrutu "Zaļie dzelzceļi", kas ved pa kādreizējām dzelzceļa līnijām.

Vēl vērts piebilst, ka līdz 2021. gada jūnijam paredzēts realizēt jaunu garās distances pārgājienu maršrutu "Mežtaka", kas būs aptuveni 1050 kilometrus garš. Tas vedīs no Rīgas līdz Tallinai cauri Gaujas nacionālajam parkam, Ziemeļgaujas un Veclaicenes aizsargājamo ainavu apvidiem, Setu zemei Igaunijā, gar Peipusa ezeru un Ziemeļigaunijas jūras krastu. Vairāk par to lasi šeit.

Turpinājumā iepazīsties ar dažādiem interesantiem maršrutiem, kurus sagatavojuši novadu tūrisma informācijas centri vai izmēģinājuši aktīvās atpūtas cienītāji un bijuši gatavi par piedzīvoto stāstīt arī "Tūrisma Gids" lasītājiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!