Foto: Shutterstock
Sestdien, 19. septembrī, kopā ar mikoloģi, sēņu eksperti Diānu Meieri ikvienam ir iespēja doties pastaigā pa mežu, lai iepazītos un ielūkotos daudzveidīgajā un krāsainajā sēņu pasaulē. Sēņu meklēšana, to noteikšana, kā arī priekšnoteikumu izzināšana drošai sēņošanai mežā.

Uz pārgājienu aicināts ikviens zinātkārais, kas vēlas pavadīt daļu dienas, iegūstot jaunas zināšanas un izzinot sēņu daudzveidību. Pārgājiens lieliski piemērots ģimenēm ar bērniem.

Tikšanās pulksten 11, bet precīza pulcēšanās vieta tiks nosūtīta katram dalībniekam individuāli. Lai piefiksētu lielāku sēņu daudzveidību, iešana nebūs pa meža taciņām. Izvēlētais mežs ir viegli sasniedzams un ejams, pārgājiens ir vieglas grūtības pakāpes. Aptuvenais pasākuma ilgums trīs līdz četras stundas.

Tā kā pārgājiens paredzēts pastaigai pa mežu, vēlams atbilstošs apģērbs. Kā arī, protams, ieteicams sekot līdzi un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Pārgājiena laikā paredzēta piknika pauze, tāpēc līdzi var ņemt maizītes un tēju. Ja kādam ir sēņu noteikšanas grāmata, to noteikti var ņemt līdzi un izmantot sugu noteikšanā.

Dalība pasākumā bez maksas.. Pieteikšanās un papildus informācija par tālruni 29234956 vai uz e-pastu lubanamitrajs@gmail.com .

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!