Foto: DELFI

Vēloties nedaudz izstaigāties par godu "Tūrisma Gida" piektajai jubilejai, "Delfi" devās nelielā izbraucienā – paelpot svaigu gaisu un aizmirst par pilsētas dunu. Izvēle krita par labu Bumbu kalniņam starp Iļģuciemu un Bolderāju.


Kā "Tūrisma Gids" skaidroja arī iepriekš, pirms 100 gadiem te notikušas asas sadursmes starp Latvijas brīvības cīnītājiem un bermontiešiem. Bumbu kalniņā bija iekārtots Latgales divīzijas komandpunkts, no kura 1. novembrī pulkveža Krišjāņa Berķa vadībā sākās uzbrukums, lai atbrīvotu pilsētu no ienaidnieka. 1939. gadā bijušie Latgales divīzijas štāba virsnieki atklāja granīta pieminekli ar bronzas plāksni, kurā bija attēlota 1919. gada novembra kauju shēma. Laika gaitā piemineklis gan nopostīts, gan plāksne pazudusi, bet agrāk vai vēlāk piemineklis vienmēr ticis atjaunots.
Foto: DELFI

Šī būs lieliska vieta tiem, kuri grib nedaudz izrauties no pilsētas, tomēr nav gatavi pavadīt vairākas stundas vai pat dienu pārgājienā. Stāvlaukumā uzstādīts informācijas stends, no kura sākas koka laipa un trepes, kas ved kalniņā.

Foto: DELFI
Tur arī atrodas iepriekšminētais piemineklis, gar kuru tālāk laipa līkumo līdz skatu tornim. No pamatīgā torņa paveras varens skats gan uz Spilves pļavām un Imantu, gan Bolderāju, ostu un jūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!