Ja dodies izbraucienā uz Latgali, jāiegriežas Dagdas novadā, kur netrūkst visai interesantu apskates objektu. Viens no tiem nešaubīgi ir arī Andrupenes purva taka.

Aiz muzeja "Andrupenes lauku sēta" vārtiem dabas draugus gaida Andrupenes purva taka, kas piedāvā nelielu pastaigu svaigā gaisā un apkārtnes iepazīšanu. Pati taka nav sevišķi gara – tās kopējais garums ir apmēram 750 metru, tomēr pavisam noteikti šī vieta ir apmeklēšanas vērta, ja pie sirds iet šāda veida izklaides.

Koka kāpnītes ved no pakalna lejā, kur reljefa pazeminājumā izveidojies augstais jeb sūnu purvs. Laipas izved zemām priedītēm apaugušā purva klajumā, kur paralēli var izjust viegli reibinošo purva vaivariņu smaržu, īpaši to ziedēšanas laikā pavasarī un vasaras sākumā. Ejot pa laipu, var iepazīties ar purva veģetāciju, ko pārstāv pēc minerālvielām mazprasīgi augi, jau iepriekš skaidroja "Tūrisma Gids".

Koordinātas: 56.189622, 27.398074

Ja plāno apmeklēt vēl kādu skaistu dabas taku Latgalē, vērts ielūkoties šajā rakstā, savukārt turpinājumā piedāvājam fotogrāfes Ilzes Luīzes Pauliņas (ar citiem fotogrāfes darbiem iespējams iepazīties te) iemūžinātos mirkļus no šīs pastaigu takas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!