Pēdējā laikā vairākkārt dzirdēts par krasta nogruvumiem Baltijas jūras piekrastē – posmos, kur ved arī viens no pārgājienu maršrutiem "Jūrtaka". Šī nedēļa nav izņēmums.

Šajā nedēļā konstatēts vēl kāds nogruvums, atgādinot, ka dabas spēks ir nepielūdzams. "4. janvāra nogruvums pie atpūtas centra un viesu nama "Imantas" ir bijis līdz šim lielākais. Apmeklējot viesu namā semināru 4. janvārī kopā ar kolēģiem, gājām līdz stāvkrastam lūkoties. Tad arī tapa fotogrāfijas, ar kurām esam dalījušies sociālajos tīklos," Pāvilostas novada tūrisma informācijas centra tūrisma informācijas konsultante Anta Lībiete pastāstīja "Tūrisma Gidam".

Pāvilostas novada informācijas centrs aicina visus piekrastes pārgājienu gājējus posmu Pāvilosta- Jūrkalne uz laiku nemērot, jo bīstamība atrasties pie stāvkrastiem ir ļoti augsta. Šobrīd pie Labraga Jūrkalnes pagasta pārvalde ir norobežojusi nogruvumu ar sarkanbaltajām lentēm, bet arī pārējā posmā ir mazāki krasta nogruvumi un izskalojumi.

Stāvkrastu tuvumā ir jāuzmanās, zemes pārkares ir nestabilas, jebkurā brīdī var būt nogruvums. Vislabāk atrasties drošā attālumā no stāvkrasta malas. "Ja tomēr kāds ir nolēmis doties šajās brīvdienās uz Jūrkalni, lai savām acīm skatītos nogruvumu, jāatceras, ka riskēt ar savu dzīvību, lai pēc iespējas tuvāk redzētu visu, nav tā vērts. Nogruvumi arī šajā vietā joprojām turpinās, un ik pa laikam kāds zemes gabals nobrūk. Lieki neriskēsim," atgādina Lībiete.

Lai iepazītu Baltijas jūras un tās krasta varenību, iespējams doties citos pārgājiena maršruta "Jūrtaka" posmos. Plašāk par izvēles iespējām un apskates objektiem maršrutā lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!