Foto: LETA
Tā kā labais laiks pilsētniekus vilina doties ārā, jāizlemj par labu jaukai pastaigu vietai arī Rīgā. Šobrīd tāda noteikti būs Lielie kapi, kur saziedējušas zilsniedzītes.

Dodoties nesteidzīgā pastaigā pa Lielajiem kapiem, acīm paveras brīnumains skats – zilie zilsniedzīšu ziediņi saplaukuši pilnā sparā, noklājot tuvējo apkārtni. Ja rudenī šai vietai ir pavisam cita aura, tad pavasarī ziedošais paklājs pārvērtis kapsētu par skaistu ziedu dārzu, kurā ir patīkami un omulīgi uzturēties.

Foto: LETA
Ja zeme spētu runāt, iespējams, visinteresantākos un nozīmīgākos stāstus par Rīgu un tās tapšanu, Latvijas veidošanos, filozofiju, arhitektūru, medicīnu un mākslu glabātu pilsētas Lielie kapi, kur atdusas nozīmīgākie sava laika ļaudis, kas slaveni ne vien pašu zemē, bet visā Eiropā. Pašlaik Lielie kapi ir memoriāls dārzu un parku ansamblis, kur atrodamas vairākas interesantas un skaistas vietas, piemēram, skaistā kapliča, Zemdegas veidotais plastiskais piemineklis, kas sākotnēji veidots Raiņa kapavietai, bet vēlāk atzīts par mazu. Tāpat tur var apskatīt tautas atmodas darbinieku memoriālu, kas izveidots par godu Dainu tēva Krišjāņa Barona 150 gadu jubilejai. Vairāk par Lielo kapu vēstures līkločiem, kā arī vietām, kam pievērst uzmanību, lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!