Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI

Šķiet – nu kāds var būt muzejs nelielā pilsētā? Novadpētniecības, vēstures vai kāda te dzimuša vai izauguša zināma cilvēka māja-muzejs. Ko pavisam noteikti negaidi ieraudzīt, ierodoties Limbažos, ir Dzīvā sudraba muzejs, kura nosaukums vien rada jautājumus tiem, kas to dzird pirmoreiz. Un tomēr šis muzejs ir 100% vērts, lai to apmeklētu, pat ja jums ir pavisam maz laika vai arī ja jūs neesat gluži kvēls muzeju cienītājs.

Dzīvā sudraba muzeju Limbažos 2012. gadā izveidoja pazīstamais juvelieris Oļegs Auzers. Tam vajadzēja kalpot par sava veida izstādi viņa darbiem, ko meistars radījis vairāk nekā 40 radošu darba gadu laikā.

Iedvesmu Oļegs Auzers smēlās dabas procesos un vēstures notikumos, tāpēc katram mākslas darbam ir sava unikālais stāsts, ko mākslinieks ietvēris graciozā sudraba skulptūrā.

Oļega Auzera darbi ir tik fantastiski, ka tos ļoti iecienījuši dažādi kolekcionāri un šīs pasaules varenie. Viņa darbi nonākuši karalienes Elizabetes II, Romas pāvesta un bijušā Japānas imperatora Akihito privātajās kolekcijās.

Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI

No izstādē apskatāmajiem darbiem lielāko uzmanību, protams, pievērš "Nākotnes pils 3001", kas radīta no vairāk nekā 30 kilogramiem sudraba, un "Lidojošais holandietis", kas izgatavots dāvanai Spānijas karalim, taču līdz adresātam diemžēl (bet mums – par laimi) nenonāca. Starp citu, dažādās vietās atrodas 13 vīrieši un viena sieviete – varēsiet visus atrast? Mums izdevās!

Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI
Bez muzeja kolekcijas Limbažos ir arī darbnīca, kurā kursos var apgūt juvelierizstrādājumu izgatavošanas māku. Tāpat muzejā var iziet ekskursiju ar gidu, bet par to ir jāvienojas iepriekš.

Dzīvā sudraba muzejs atrodas Limbažos, Burtnieku ielā 4. Darba laiks: no ceturtdienas līdz sestdienai 10:00 – 18:00, svētdienās 10:00 – 15:00. No pirmdienas līdz trešdiena muzejs ir slēgts. Ieejas biļetes cena – 5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!