Ja jau vairākkārt ar bērniem būts Tērvetē un mazajiem šādas vietas patīk, vērts aizbraukt arī uz Vienkoču parku Līgatnē. Galvenais tā lepnums ir vietējo ēku maketi un neparastas koka skulptūras – radošas, ekoloģiskas un arī praktiskas. Šogad Vienkoču parkā papildināta zona, kur iepazīt Līgatnes vēsturi un redzēt to, ko dabā vairs nevar apskatīt.

Vienkoču parks atvērts kopš 2007. gada, un katru gadu tas tiek papildināts ar jauniem objektiem. No šī gada speciāli izveidotā āra vitrīnā apskatāms Aleksandra Burharda Mencendorfa marmora krūšutēls, uzcelta vēsturiskās lapenes kopija, pēc vēsturiskām fotogrāfijām atjaunoti žoga fragmenti un citas interesantas lietas. Vairāk par jaunumiem lasiet šeit.

Iespējams, ka šī ir vienīgā vieta Latvijā, kur atrodams arī hobitu namiņš – smilšu maisu mājiņa, kas apaugusi ar zālīti, bet lodziņu krāsainajā stiklā spēlējas saule. Tāpat nav daudz vietu, kur Latvijā apskatīt miniatūru mājiņu un pasaulīšu maketus (vēl tādi ir Pastariņa muzejā, kur redzama lauku sēta), bet Vienkoču parkā izveidotas mazas muižiņas, dzirnavas, papīrfabrika un citas.

Ekskursiju laikā šeit var apskatīt arī vēsturisku muižu maketus, koka skulptūras, vienkoča laivas, darvas cepli un Kokamatniecības muzeju, kas veidots senu darbnīcu stilā. Parka teritorijā izveidotās atpūtas un pikniku vietas ļaus kopā arī ģimeni nesteidzīgi atpūsties no pilsētas kņadas. Teritorijā izveidota interesanta taka ar dažādu aizsargājamo dzīvnieku skulptūrām.

Adrese: Vienkoči, Līgatne

Kontakti: www.vienkoci.lv ; 29329065; info@vienkoci.lv

Darba laiks: katru dienu pulksten 10.00 – 18.00 (ziemā līdz 16.00)

Ieeja: pieaugušajiem 3 eiro; skolēniem un pensionāriem 2 eiro; pirmsskolas vecuma bērniem,apmeklējot parku ar ģimeni – bez maksas, bet grupās(bērnu dārza grupām) eiro; studentiem, uzrādot ISIC karti – 20% atlaide ieejas maksai. Gida pakalpojumi iepriekš jāpiesaka.

Kā nokļūt? Vienkoču parks atrodas gandrīz sešu kilometru attālumā no Līgatnes centra. Ar vieglo automašīnu šis brauciens aizņems apmēram septiņas minūtes.

Ko vēl apskatīt Līgatnē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!