Gatavojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, daudzi vēl steidz iepirkt pēdējās dāvanas, svētku dekorus un ciemakukuļus. Ja esi pēdējā mirkļa dāvanu pircējs vai nezini, ko aiznest, ejot ciemos, tad kādu vari iepriecināt ar 2022.gada Liepājas pilsētas kalendāru. Šogad kalendārs veltīts unikālām, īpašām un spilgtām dažādu laikmetu Liepājas kultūrvēsturiskām detaļām.

Dodoties uz Liepāju, var atklāt ne tikai mūzikas vēsturi un Liepājas teātra vēsturi, kas raksturīga pilsētai, bet arī kultūrvēsturisko detaļu un ēku mantojumu. Daudziem nezināmas, īpašas pērles, kurām paejam garām, par tām pat nenojaušot.

2022. gada kalendārā Liepāja aicina ik mēnesi uz mirkli apstāties un ieskatīties pagātnes detaļās, rast cerību tagadnei un nākotnei, sev un dzīvei, līdzcilvēkiem un pilsētai.

Pilsētas kalendārā atainoti divpadsmit unikāli un īpaši Liepājas kultūrvēsturiskie objekti – Ernsta Todes vitrāža Liepājas muzejā, koka durvis ar roku kaluma rotājumiem Zivju ielā, arhitekta Paula Maksa Berči iemīļotais sarkanais ķieģelis, bijusī "Liepājas metalurga" teritorija, Liepājas Jūras virsnieku saieta nams, ēkas Graudu ielā 44 ieejas portāls, ēkas Kuršu ielā 23 kāpņu telpas dekoratīvā apdare, Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāle, Vilhelma Rīges nams K. Valdemāra ielā, Liepājas biržas sienas pulkstenis. Dodies uz Liepāju un klātienē apskati šīs vēstures pērles. Ja esi īstens arhitektūras fans un vēlies Liepājas vēsturiskās ēkas iepazīt kārtīgi, izlasi Tūrisma Gida rakstu par dažām no Liepājas jūgendstila arhitektūras ēkām.

Kalendāru izdevusi un koncepciju veidojusi Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija sadarbībā ar vēsturnieku Gunāru Silakaktiņu, dizaina autori ir dizaina birojs "H2E", tekstus gatavojusi dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, bet fotogrāfiju autors ir fotogrāfs Reinis Hofmanis.

Jauno pilsētas kalendāru var iegādāties Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, Rožu laukumā 5/6 vai rezervēt pa tālruni: 29 402 111.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!