Sešus kilometrus no Rīgas, Rūķīšu ciemā iepretī TEC-2, top jauna mini Latvija. Latgale jau gatava. Ādams un Ieva gaida ciemiņus, kosmodroms – startu. Trojas zirgs glūn zilu aci... Jaunās pundurvalsts autors – pensionārs Nikolajs Kolotilo.

Nikolajs ir ukrainis, nāk no Barkovkas ciema Černigovskas apgabalā. "Cik vien sevi atceros, vienmēr esmu kaut ko kalis un dauzījis, tā, ka pilnībā atbilstu savam uzvārdam," stāsta vīrs, kura uzvārds tik tiešām tulkojumā no krievu valodas nozīmē "kalt, sist, dauzīt".

Latvijā Nikolajs kaļ kopš 1953. gada. Dienējis padomju armijā, bet pēc tam pieņemts dabā lielā celtniecības uzņēmumā. Sācis kā galdnieks, izaudzis līdz direktora krēslam.

Radīt un būvēt savam priekam Nikolajs sāka ap 2000. gadu. Tā tapusi pirts "Kolotilovka", kuru joprojām zina ne viens vien atpūtnieks. Būvēja sev, bet sanāca draugiem un kaimiņiem, pēc tam draugu draugiem un paziņām, bet vēlāk arī krievu zvaigznes parādījušās. Mihails Bojarsksis "Kolotilovkas" viesu grāmatā atzinies, ka bijis patīkami pārsteigts. Pāvels Kašins pirtij veltījis apzīmējumu "paradīzes stūrītis". Dmitrijs Nagijevs neierakstīja neko, toties apsolīja atgriezties.

Kašina vārdi bijuši kā grūdiens tālākajai teritorijas apbūvei. "Kolotilovkā" parādījās otra pirts, lapene mīlniekiem, mājiņa uz vistas kājas, karpu dīķis ar vēžiem... Tomēr ar to vien Nikolajam nepietika, viņš atvēzējies Šekspīra vērienam – līdzās "Kolotilovkai" radīt savu valsti. Mini Latviju...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!