Foto: F64

Pagājušajā nedēļas nogalē spoži iemirdzējās Vecmīlgrāvī esošās kultūras pils "Ziemeļblāzma" parks. Tajā no 29. janvāra līdz 8. februārim skatāms gaismas objekts "Neona dārzs".

"Neona dārzs" ir pils radošās komandas – režisora un mākslinieciskā vadītāja Kārļa Anitena, mākslinieku Rasmas Isajevas un Matīsa Maksimova, gaismu mākslinieka Kristapa Kalnieša kopīgi veidotais gaismas objekts. Par iedvesmu visai radošajai komandai kalpojusi savulaik populārās grupas "M People" dziesma "Fantasy Island", kuras vēstījums lieliski sasaucas ar pandēmijas laiku un vērtībām, kas stāv pāri nelaimēm. Plašāk lasi šeit.

Objektu ir iespējams apskatīt arī dienas gaišajā laikā, taču savu īsteno mirdzumu un norādes par ceļu uz mūziku tas iegūst diennakts tumšajā laikā – objekts skatāms katru dienu no pulksten 17 līdz 21.

Organizatori aicina pastaigas laikā parkā ievērot valstī noteikto divu metru distancēšanos, lietot mutes un deguna aizsargmaskas, būt atbildīgiem pret sevi un citiem. Lielas drūzmēšanās gadījumā var nākties pārtraukt gleznas izgaismojumu un eksponēšanu. Projektu īstenotāji lūdz iedzīvotājus šajā situācijā būt saprotošiem un ievērot nedrūzmēšanās prasības.

Lūk, neliela foto ekskursija!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!