Sešus kilometrus no Rīgas, Rūķīšu ciemā iepretī TEC-2, meklējams savdabīgs galamērķis, kas noteikti vilina ziņkārīgākos. Tur atrodas neparastā "Kolotilovka".

Salaspils novadā esošā tūristu piesaistes punkta "Kolotilovkas" saimnieki sākotnēji piedāvājuši interesentiem atpūsties saunā, bet vēlāk zemes pleķītis pamazām apaudzis ar dažādām interesantām būvēm, līdz radusies ideja arī par mini Latvijas izveidi. Iegādāta zeme, izveidotas kontūras un izrakts kanāls. Pamazām pundurvalstiņa "Kolotilovkā" sākusi priecēt ar dažādiem vides objektiem. Tagad teritorijā atrodas mājas uz koka kājām, lielizmēra zirgi, dažādas tehnikas un citas vilinošas lietas.

Plašāk par pašu mini Latviju, interesanto skulptūru kolekciju un citām niansēm lasi portāla "Delfi" intervijā ar saimnieku Nikolaju Kolotilo. Savukārt turpinājumā piedāvājam Gintas Ažukas skaisti iemūžinātos mirkļus no ekskursijas uz šo vietu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!