Foto: Palencia Baloncesto

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien guva 14 punktus "Palencia" zaudējumā Rodiona Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM Spānijas čempionāta (ACB) mačā, bet Mārcis Šteinbergs citā spēlē atzīmējās ar 12 punktiem.

Pasečņika pārstāvētā "Palencia" savā laukumā ar 66:76 (20:21, 18:19, 18:19, 10:17) piekāpās Rodiona Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM.

Pasečņiks 18 minūtēs un 23 sekundēs laukumā realizēja sešus no desmit divpunktu metieniem un divus no septiņiem soda metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, trīsreiz bloķēja pretinieku metienus, sakrāja vienu personisko piezīmi, izprovocēja piecas piezīmes pretiniekiem, kā arī tika pie +/- rādītāja -3 un labākā komandā efektivitātes koeficienta 17.

Pasečņiks kopā ar Vítoru Beniti bija rezultatīvākais savā komandā.

Kurucs 20 minūtēs un 52 sekundēs laukumā guva divus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, bloķēts metiens, trīs personiskās piezīmes, kā arī +/- rādītājs +1 un efektivitātes koeficients divi.

Rezultatīvākais viesiem ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Sīmons Birganders.

Tikmēr Manrezas basketbolisti ar Šteinbergu izbraukumā ar 90:86 (25:23, 24:12, 15:24, 26:27) pieveica Andoras "MoraBanc".

Šteinbergs 19 minūtēs un 11 sekundēs laukumā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, reizi bloķēja pretinieka metienu, sakrāja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī tika pie sliktākā +/- rādītāja komandā (-12) un efektivitātes koeficienta pieci.

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Devins Robinsons, bet mājiniekiem ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām izcēlās Taisons Peress.

UCAM ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ir ceturtā, Manrezas vienība ar pieciem panākumiem ieņem septīto vietu, bet "Palencia" ar bilanci 1-8 ieņem pēdējo pozīciju 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!