Covid-19 vīruss turpina mutēt un tā variants "delta", kas vispirms izplatīties sāka Indijā, jau pirms kāda laika sasniedzis arī Eiropu. Par to, cik bīstama ir šī vīrusa mutācija un, vai tās izplatība Latvijā ir neizbēgama Monika Cālīte otrdien, 6. jūlijā, pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar diviem ekspertiem - Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītāju Ģirtu Briģi un šīs pašas univeristātes Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras vadītāju ​Jutu Kroiču.

Ļoti plaši "delta" variants izplatījies Latvijas kaimiņvalstī Krievijā, tostarp Maskavā un Sanktpēterburgā. Vācija jau ieviesusi aizliegumu iebraukt valstī ceļotājiem no Krievijas. Tikmēr Latvija apsver kā obligātu ieviest Covid-19 testēšanu ne tikai lidostās, bet arī uz sauszemes robežas ar Krieviju.

Eiropas Slimību novēršanas un kontroles centrs norāda, ka vīrusa Indijas variants ir 40 līdz 60 reizes lipīgāks nekā tā dēvētais Anglijas jeb "alfa" variants. Centrs prognozē, ka jau augusta sākumā vīrusa Indijas variants varētu izraisīt 70% no visiem inficēšanās gadījumiem Eiropas Savienībā (ES), Norvēģijā, Islandē un Lihtenšteinā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!