"Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas deputāti iesnieguši finanšu ministra, partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Arvila Ašeradena (JV) demisijas pieprasījumu pēc izskanējušajām aizdomām par aplokšņu algu maksāšanu partijā "Vienotība". Par šo demisijas pieprasījumu, partiju reitingiem, izglītības nozares reformām, mangāna rūdas tranzītu caur Latviju, kā arī citām aktualitātēm žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 12. martā diskutēja ar politiķiem Jāni Patmalnieku (JV), Edgaru Tavaru (AS) un Raivi Dzintaru (NA).

Jau ziņots, ka bijušais partijas "Vienotība" biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Izskanējušo informāciju par aplokšņu algu maksāšanu "Vienotības" birojā veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ņemot vērā, ka partiju finansēšana ir ļoti detalizēti regulēta un pakļauta KNAB kontrolei, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Plašu rezonansi izraisīja arī laikraksta "Postimees" ziņotais, ka līdz ar Krievijas atkārtoto iebrukumu Ukrainā krasi palielinājušās ieroču rūpniecībā nepieciešamās mangāna rūdas piegādes Krievijai, un kopš pagājušā gada daļa piegāžu veiktas caur Igauniju un Latviju.

Savukārt jaunākie partiju reitingi liecina, ka "Jaunā vienotība" ir zaudējusi savas līderpozīcijas un šo politisko spēku apsteigusi Nacionālā apvienība, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!