Kopš ievēlēšanas Eiropas parlamentā "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs attālinājies no Latvijas politiskās skatuves, kurā viņa vārdu un vadīto domi pavadīja virkne korupcijas skandālu. Kādas kļūdas pieļāvis Rīgā un kā vedies ar rīdzinieku interešu aizstāvēšanu Eiropas Parlamentā – par to raidījumā "Kāpēc" Ušakovu iztaujāja "DelfiTV" žurnāliste Olga Dragiļeva.

Rīgas mēra amatā Ušakovs pavadīja teju pilnus 10 gadus, līdz 2019. gada aprīlī tā brīža Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce viņu no amata atstādināja par "sistemātisku, bezkaunīgu likumu pārkāpšanu", vadot pašvaldības darbu. Šo lēmumu Ušakovs apstrīdēja tiesā, taču sūdzība tika noraidīta.

2019. gada maijā Ušakovs kā "Saskaņas" saraksta līderis tika ievēlēts Eiropas Parlamentā.

Par lēmumu kandidēt uz vietu Eiropas Parlamentā Ušakovs paziņoja 2019. gada februārī – mēnesi pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs bija veicis kratīšanu viņa darbavietā un dzīvesvietā. Ušakovs noraidīja pārmetumus, ka tādējādi cenšas aizbēgt no korupcijas skandāliem – viņš pauda, ka Eiropas Parlamentā aizstāvēšot rīdzinieku intereses.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!