Karš Ukrainā buksē, NATO militāro mācību scenārijā gatavojas Krievijas uzbrukumam, bet Latvijā pieņemas spēkā diskusijas par izstāšanos no Otavas konvencijas, kas demonstrē apņemšanos atteikties no kājnieku mīnu izmantošanas. Par gatavību aizstāvēties, par sabiedrības drošību un pasaules kārtību piektdien, 19. janvārī, “Delfi TV” raidījumā “Kāpēc” žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājās ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

Šis gads ir sācies ar ziņām par arvien jauniem Krievijas gaisa uzbrukumiem Ukrainai un Ukrainas prezidenta Zelenska atgādinājumu - Ukrainai jāuzvar, jo Krievijas agresiju pret Rietumiem apturēs tikai zaudējums.

Tomēr ar atbalstu Ukrainai vien nepietiek - eksperti uzsver, ka laiks, kamēr Krievija turpina asiņaino karu Ukrainā, jāizmanto arī savu aizsardzības spēju stiprināšanai. Rīgā šobrīd tiekas Baltijas valstu aizsardzības ministri, kuri apspriež arī NATO un Eiropas Savienības ārējās robežas aizsardzības stiprināšanu.

Par Latvijas un Eiropas aizsardzības spējām un ģeopolitiskajiem faktoriem, kas šogad varētu līdzšinējo pasaules kārtību padarīt vēl trauslāku – skatieties raidījumā.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!