Foto: DELFI
Esiet sveicināti cienījamie skatītāji, "Delfi TV" studijā šodien ir Ilga Šuplinska − Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre kopš šī gada sākuma. Viņas virzītais rīkojuma projekts neapstiprināt LU rektora amatā Indriķi Muižnieku pēc atkārtotas iesniegšanas un atkārtotas izskatīšanas guvis valdības vairākuma atbalstu, vienlaikus piesakot arī augstākās izglītības pārvaldības reformas. Tikmēr ap rektora jautājumu sākas tiesāšanās posms un tas papildus tam visam notiek 1. septembra priekšvakarā, kad aizvien ir daudz citu tēmu par ko ir atklāti jautājumi, tāpēc šodienas saruna gan par LU gan par Latvijas izglītību un zinātni kopumā. Labdien!

Labdien!

Sāksim, protams, ar LU, karstākais temats un tā, ja paskatās jūsu ministrēšanas nepilnos astoņos vai vairāk kā septiņos mēnešus, nu tomēr skaļākais saistībā ar jūsu vārdu.

Noteikti.

Tas arī nozīmīgākais šajos mēnešos?

Nē, tas par tādu ir izvirzījies pēdējā mēneša laikā, droši vien tas mediju skaļums un mediju telpa tam ir piešķīrusi tādu ļoti, ļoti lielu svaru.

Cik augstu jūsu nozīmīgumu skalā bija un ir šis notikums?

Es teikšu tā, tas izvirzījās negaidīti, jo īstenībā augstskolu pārvaldības modeļa maiņa bija iecerēta uz nākamā gada februāri-martu, kas nozīmē mēs varētu virzīties pakāpeniski uz to, bet tieši tas kā notika vēlēšanas lika pievērst uzmanību šim faktam ātrāk.

Bet šo mēnešu laikā šis ir jūsu pēc būtības tiešākais, asākais, kategoriskākais lēmums.

Ja jūs pēc šādiem parametriem, nu, protams.

Jā.

Pēc šādiem parametriem tur man nav ko piebilst.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!