Dažādu vīrusu uzliesmojumu laikā virknē aptieku veidojas medikamentu iztrūkums – arvien sarežģītāk kļūst aptiekās atrast dažādus bērniem paredzētos pretdrudža medikamentus un arī antibiotikas gan mazajiem, gan pieaugušajiem pacientiem. Kāpēc trūkst medikamentu un kā to varam risināt? Par to raidījumā “Spried ar Delfi” otrdien, 10. janvārī žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Zāļu valsts aģentūras Zāļu izplatīšanas informācijas nodaļas vadītāju Katrīnu Lukšu, Latvijas nacionālās zāļu apgādes asociācijas valdes locekli Jāni Lībķenu un Latvijas Patentbrīvo medikamentu asociācijas valdes priekšsēdētāju Egilu Eināru Jurševicu.

Latvijas situācija ar zāļu trūkumu nav unikāla, jo "pat lielākās Eiropas valstis nepārtraukti saskaras ar zāļu pieejamības problēmām un zāļu piegāžu pārtraukumiem", iepriekš norādījusi Zāļu valsts aģentūra.

Kādi ir iespējamie risinājumi pacientiem, kuriem izrakstītās zāles aptiekās nav pieejamas un kad varētu būt gaidāms situācijas uzlabošanās – skatieties raidījumā!

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!