Valdība līdz gada beigām Latvijā izsludinājusi enerģētisko krīzi naftas produktu apgādē. Vai tiešām varam palikt bez naftas un ko likt tās vietā – par to ceturtdien, 21.aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar enerģētikas ekspertu Juri Ozoliņu un Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētāju Ojāru Karčevski.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu atļauta naftas produktu drošības rezervju izlaišanu tirgū un noteikts pienākums naftas produktu rezervju turētājiem Latvijā sagatavot naftas produktus izsniegšanai.

Vienlaikus arī noteikts, ka licencētie naftas produktu mazumtirgotāji, kā arī kritisko pakalpojumu sniedzēji ir tiesīgi vērsties Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB) ar lūgumu atļaut iegādāties naftas produktus no naftas produktu drošības rezervēm, ja tiek konstatēts fakts par naftas produktu nepieejamību tirgū.

Pēc Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga teiktā, šāds valdības lēmums paredzēs risinājumu gadījumā, ja degvielas tirgū rastos kādi traucējumi vai pārtraukumi. Pašlaik Latvijai ir naftas rezerves, ar kurām valsts tautsaimniecība spētu funkcionēt 90 dienas.

Patlaban situācija degvielas tirdzniecības nozarē esot stabila un nav ziņu, ka varētu tikt pārtrauktas piegādes, tomēr pie esošās ģeopolitiskās situācijas riski pastāv.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!