Nākamajā apkures sezonā energoresursu cenas pieaugs vēl vairāk un kāps arī inflācija, tāpēc Labklājības ministrija strādā pie risinājumiem, kā ar mērķētu atbalst mazinātu inflācijas ietekmi uz iedzīvotāju maciņiem. Kādi priekšlikumi tiks likti sarunu galdā – par to pirmdien, 2.maijā, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar labklājības ministru Gati Eglīti ("Konservatīvie") un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātu Andreju Klementjevu ("Saskaņa").

Ministrija paredz potenciālu rīcību sešos dažādos virzienos - ātrāka pensiju indeksēšana, vienreizējs pabalsts mazo pensiju saņēmējiem gada beigās, transporta pabalsts personām ar invaliditāti, minimālā ienākuma līmeņa reforma, palielināts mājokļa pabalsts un minimālās algas paaugstināšana.

No nosauktajiem atbalstiem pašlaik koalīcijā ir panākta vienošanās par agrāku pensiju indeksāciju - to šogad veiks septembrī, kas ir par mēnesi agrāk nekā ierasti. Šis risinājums valstij izmaksās 25,428 miljonus eiro.

Par pārējiem piedāvātajiem risinājumiem diskusijas vēl turpinās. Politiķu vēlmi ieviest dāsnus risinājumus motivē oktobrī gaidāmās vēlēšanas, taču Finanšu ministrija atgādina - ja inflācijas ietekmē tiks īstenoti pasākumi ar nopietnu fiskālo ietekmi, būs nepieciešamas papildu finansēšanas iespējas.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!