Premjerministram Krišjānim Kariņam (JV) piekāpjoties Nacionālās apvienības (NA) ultimātam, iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P) pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata. Iespējams, amats būs jāatstāj arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA). Par strīdiem koalīcijā un ministru demisijas pieprasījumiem otrdien, 17. maijā, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar "Attīstībai/Par" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Juri Pūci, "Konservatīvie" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Krišjāni Feldmanu, Nacionālās apvienības valdes locekli Jāni Iesalnieku un Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri no "Jaunās vienotības".

Golubevas demisiju pieprasīja NA, reaģējot uz kritiku par iekšlietu dienestu darbu 9. un 10. maijā, laicīgi nenovēršot Krievijas agresijas slavināšanu. Pretējā gadījumā NA piedraudēja pamest koalīciju un atsaukt savus ministrus, vienlaikus paužot gatavību balsojumos koalīciju atbalstīt.

Iekšlietu ministre paziņoja par atkāpšanos no amata pirmdien, kad premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), nesagaidot Iekšlietu ministrijas analītisko ziņojumu par iekšlietu dienestu darbu 9. un 10.maijā, paziņojis, ka vairs nav gatavs atbalstīt viņas darbu. Viņa nolēmusi atgriezties Saeimas deputātes krēslā.

Iespējams, Saeimā nāksies atgriezties arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA) - Kariņš brīdinājis koalīcijas partnerus, ka līdz ar Golubevas demisiju amats valdībā būs jāpamet arī Vitenbergam.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!