Rīgas domniekus aizvadītajā nedēļā iepriecinājis gan jūtams algas pielikums, gan vēsts, ka Saeimā virzību sākuši grozījumi Rīgas vēsturiskā centra likumā, ar kuriem plāno "atbloķēt" apturēto galvaspilsētas attīstības plānu. Janvāra nogalē pieņemts arī pilsētas pagaidu jeb "tehniskais" budžets 2023. gadam, plānojot par 140 miljoniem lielākus ienākumus nekā pērn. Kāda ir ekonomiskā un politiskā situācija galvaspilsētas domē – par to pirmdien, 6. februārī raidījumā "Spried ar Delfi" Rīgas mēru Mārtiņu Staķi iztaujāja žurnālisti Alina Lastovska un Kārlis Arājs.

Janvāra beigās pieņemtais budžets veidots bez politiskās diskusijas par līdzekļu piešķiršanu prioritātēm – tas veidots ar aprēķinu, ka nepārsniegs vienu divpadsmito daļu izdevumu mēnesī. Tiklīdz būs pieņemts valsts budžets un noslēgta vienošanās ar Latvijas Pašvaldību savienību, domē sāksies darbs pie "īstā budžeta" izstrādes, un šis pagaidu budžets tiks grozīts. Budžeta grozīšanai vajadzētu notikt jau februārī.

Savukārt domnieku vidū pa šo laiku notikusi pārkārtošanās - no partijas "Konservatīvie" aizgājušie domes deputāti ir izveidojuši "politisko bloku" "Kods Rīgai" kopā ar deputātu Māri Mičerevski, kurš savulaik pameta "Attīstībai/Par" rindas.

Kā pašvaldībai izdevies pārziemot energoresursu cenu krīzi, kādi ir turpmākie taupības plāni un prioritātes rīdzinieku dzīves uzlabošanā, un cik stabili mēra krēslā jūtas Staķis – skatieties raidījumā!

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!