Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ja cilvēki Saeimas vēlēšanās noticēs "laimes lāčiem", tad viņiem būs vilšanās, raidījumā "Spried ar Delfi" pauda bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Politiskie spēki atšķirīgi var domāt par savu popularitāti, piemēram, solot uzlabot dzīves apstākļus noteiktām iedzīvotāju grupām, risinot konkrētas problēmas, un viss ir labi, ja tas kļūst par partijas programmu, norādīja Vīķe-Freiberga.

Taču politiķi var nākt arī "ar safantazētiem, nereāliem saukļiem", drīzāk tikai spēlējot uz tā, ka cilvēki jūtas satraukti, nedroši, nelaimīgi, nobijušies, piemēram, no pandēmijas, piebilda eksprezidente. "Ja ļaudis noticēs tādiem "laimes lāčiem", tad, protams, viņiem būs vilšanās," sacīja Vīķe-Freiberga.

Viņa pauda cerību, ka tādu, kas gaidīs "laimes lāci" un to atbalstīs, būs mazākums, bet pārējie centīsies skatīties pragmatiski, ko piedāvā politiskie spēki.

Komentējot zemos uzticēšanās rādītājus politiķiem, eksprezidente pauda, ka nevajadzētu samierināties ar šo tendenci, bet gan iet pie tautas un runāt. Vina skaidroja, ka visā pasaulē ir uzkrītoši zemi reitingi politiķiem. "Es neredzu, kā to citādi var mainīt, nekā vienkārši ejot un runājot ar cilvēkiem, jo neuzticība rodas no nedrošības, kas tagad valda pasaulē," piebilda Vīķe-Freiberga.

Pilno raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Kā ziņots, šogad oktobrī norisināsies Saeimas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!