Jau tagad ceļi dreb, plānojot lielo dienu? Iedvesmojoties no "Etsy" kāzu tendenču ekspertiem, apkopojām 2019. gada tendences, kuras palīdzēs tev sagatavoties neaizmirstamiem, moderniem un īpašiem svinību mirkļiem, lai arī zelta kāzu jubilejā, tu varētu atskatīties ar lepnumu uz savu īpašo laulības mirkli.

Kāzu organizatore savulaik norādījusi 2019. gada tendences, kuras popularitāti guvušas jau iepriekšējās sezonās, bet savu aktualitāti nav zaudējušas arī šogad. "Populāras kļūst mazās kāzas 30 līdz 40 cilvēkiem," skaidro "Mintdeco" vadītāja Iluta Piternika. Tāpat arvien vairāk pāru izvēlas kāzas svinēt Rīgā vai Jūrmalā, kur nav paredzēta nakšņošana, taču īpaša uzmanība veltīta skaistām un smalkām kārtu vakariņām. "Nevis rasoli un karbonādes, kas riņķo pa apli, bet kārtu vakariņas. Ja agrāk bija svarīgi, lai galdi no pārpilnības lūztu, tagad tendences ir mainījušās," piebilst pieredzējusī kāzu organizatore un dekoratore.

Viena no tendencēm, kura apvieno katru mazāku vai lielāku svinību plānu, ir pāra individualitātes atspoguļošana neaizmirstamā veidā. Tāpēc liec lietā izdomu un savā kāzu dienā neaizmirsti par jums abiem svarīgām lietām, interesēm vai prasmēm. Turklāt liec aiz auss – lielā diena ir par un ap jums abiem. Turpinājumā iepazīsties ar radošām idejām savai lielajai dienai, kuras kļūst par 2019. gada kāzu detaļu un noformēšanas tendencēm.

Līgavai – netradicionālas piedurknes un alternatīvas plīvuriem

View this post on Instagram

A post shared by Wedding Day Ready (@weddingdayready) on Feb 5, 2019 at 5:04pm PST

Līgavu kleitu izvēle ir plaša – sākot ar vienkāršām "A" veida, līdz mežģīņu un kristālu šūtiem tērpiem. Tomēr, kā liecina portāls "Etsy", 2019. gadā topošās sievas arvien vairāk izvēlēsies kleitas ar netradicionālām piedurknēm, piemēram, zvana formā. Ja pirms laika aktualitātēs parādījās klasiskas un roku apņemošas piedurknes, tad šajā gadā tās jau ir daudz kuplākas.

View this post on Instagram

A post shared by Junebug Weddings (@junebugweddings) on Feb 4, 2019 at 7:00am PST

Saprotams, ka katra sievietei kāzu kleita jāizvēlas pēc savas patikas, taču izteiksmīgas piedurknes var lieliski papildināt koptēlu. Turklāt nav svarīgs konkrētais izskats, bet gan romantiskā brīvības sajūta, ko sniedz, piemēram, trapeces formas vai kuplumu veidojošas piedurknes. Vēl vairāk – kleitas roku daļa var sniegt vajadzīgo krāšņumu, kurš labi piestāv elegantām kāzām.

View this post on Instagram

A post shared by Wedding Day Ready (@weddingdayready) on Feb 3, 2019 at 12:06pm PST

Ja pirms laika kāzu viesi gaidīja to mirkli, kad ieraudzīs līgavas plīvuru, 2019. gadā vairs nav svarīga klasiskās izpratnes galvas rota. Līgavas arvien vairāk izvēlas atteikties no smalkajiem plīvuriem, tā vietā izvēloties, piemēram, netipiskas alternatīvas – cepures, vainagus, matu stīpas un kristāliem klātus kroņus. Mūsdienās kāzu tērpi tiek izvēlēti, lai tie atbilstu līgavai un līgavainim, tādā veidā parādot pāra stilu un arī izdomu.

View this post on Instagram

A post shared by Daily Wedding Dress Inspo 💍✨ (@weddingdressesofficial) on Feb 5, 2019 at 11:49am PST

90. gadi un zaļā dzīvesveida svinības

View this post on Instagram

A post shared by Rue De Seine Bridal (@ruedeseinebridal) on Jan 25, 2019 at 11:59am PST

Modes tendencēs ir aktuāli ne tikai 90. gadu apģērbi un aksesuāri, bet arī kāzu noformējumi vai kopējais stils. Tas nenozīmē, ka viesības jārīko, balstoties tikai un vienīgi elementos, ko iespējams vērot tā laikmeta filmās, bet izmantot laika īpašās detaļas savā labā. Piemēram, līgavām – piegulošas, vienkārša griezuma un smalka materiāla kleitas, bet ballītē atskaņojamo dziesmu sarakstā dominē grupas "Nirvana", "Backstreet Boys", "Prāta Vētra" un "Jumprava".

View this post on Instagram

A post shared by Bridal Guide Magazine (@bridalguide) on Jan 3, 2019 at 5:01pm PST

Savukārt 21. gadsimta aktualitāte ir ilgtspējīga dažādu produktu izmantošana. Nav noslēpums, ka arī kāzās ir jādomā par dekorējumiem, traukiem, kas paredzēti vakariņām vai uzkodām un citām detaļām, kuras prasa gan līdzekļus, gan nereti pēc svinībām veido pamatīgu atkritumu kalnu. Tāpēc 2019. gadā arī kāzu nozarē arvien vairāk tiek uzsvērts zaļais dzīvesveids.

View this post on Instagram

A post shared by Wedding Day Ready (@weddingdayready) on Feb 6, 2019 at 12:07pm PST

Atkārtoti lietojami salmiņi, vintāžas mēbeles un aksesuāri, ziedi puķu podos, papīra šķīvji un dabai draudzīgie konfeti – tie ir tikai daži no elementiem, kādus pāris var iekļaut savās kāzās. Viss, kas nepieciešams, ir mazliet vairāk izdomas un plānošanas.

View this post on Instagram

A post shared by BRIDES Magazine (@brides) on Nov 12, 2018 at 1:57pm PST

Negaidītas detaļas un slepenas ziņas

View this post on Instagram

A post shared by Once Wed (@oncewed) on Apr 29, 2018 at 10:08am PDT

Mūsdienās kļūst grūtāk pārsteigt viesus ar jauniem risinājumiem un idejām, piemēram, kāzu dekorēšanā. Tomēr viens no risinājumiem var būt negaidītu un īpašu detaļu izmantošana, piemēram, līgavainis klasiska tauriņa vai aproču pogu vietā izvēlas no koka darinātos aksesuārus. Savukārt negaidītus pārsteigumus iespējams veiksmīgi pieskaņot noformējumam, piemēram, galda dekoru starpā novietot arī pa kādam izteiksmīgam dārzenim. Domājot par negaidītiem elementiem, vienmēr paturi prātā kāzu koptēlu, lai šīs detaļas piestāvētu svinību stilam.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Brides Australia (@voguebridesaustralia) on Dec 18, 2018 at 3:08pm PST

2019. gada kāzās arvien vairāk tiek domāts par pāra vēlmēm un arī noslēpumiem. Parasti līgavas ir tās, kuras vēlas zināt par lielo notikumu katru mazāko sīkumu. Tāpēc atkuāls ir jautājums, kā izveidot kaut nelielu pārsteigumu, kurš iepriecinātu jauno pāri? To var veikt viņi paši, iepriekš sarunājot, ka dienas laikā katrs parūpēsies par vienu nezināmu elementu. Tikpat bieži tiek iesaistīti arī kāzu organizatori, kuri parūpējas par sajūsmu un negaidītām emocijām.

View this post on Instagram

A post shared by Junebug Weddings (@junebugweddings) on Jan 16, 2019 at 7:00am PST

Ja liela daļa noslēpumu tiek parādīti arī kāzu viesiem, tad arvien aktuālāk kļūst daļu pārsteiguma atstāt tikai pārim vien. Piemēram, topošā sieva savam līgavainim uzdāvina aproču pogas, uz kurām attēloti viņa vecāki, vai arī žaketes iekškabatā ieliek slepenu mīlestības vēstuli. Savukārt topošais vīrs atstāj saviļņojošu citātu uz līgavas kurpēm vai pucēšanās brīdī ar starpnieku palīdzību nogādā rūpīgi veidotu pirmo ģimenes albumu.

View this post on Instagram

A post shared by Rue De Seine Bridal (@ruedeseinebridal) on Dec 29, 2018 at 9:43pm PST

Netradicionālas galda kartes un dāvanas viesiem

View this post on Instagram

A post shared by Wedding Decor Inspiration (@weddingdecorinspiration) on Feb 1, 2019 at 6:46am PST

Ja iepriekš aktuālas bija klasiskas kaligrāfiski apstrādātas galda kartes, 2019. gada tendencēs tās atrodamas daudz radošākās izpausmēs. Turklāt runa nav tikai par galda kartēm, bet arī dažādiem drukas materiāliem, piemēram, foto stūrītī un viesu izkārtojuma kartēm pie galdiem. Iespējas ir bezgalīgas – rakstīšana uz augiem, metāliska veidojuma atzīmes pie galdiem, iesaistot pāra dzīves intereses. Atslēgas vārdi šīm kartēm – rotaļīgums un personalizācija.

View this post on Instagram

A post shared by Wedding Ideas (@weddingideas) on Jul 27, 2018 at 1:31am PDT

Tāpat arvien vairāk pāru domā par dāvanām saviem viesiem. Ja iepriekšējos gados dominēja dažādi gardumi vai mazas atmiņu veltes, kuras atgādina par lielo notikumu, tad 2019. gads ir par funkcionālām dāvanām. Tām nebūt nav jābūt lielām, bet gan reāli izmantojamām un praktiskām.

View this post on Instagram

A post shared by BRIDES Magazine (@brides) on Oct 24, 2018 at 2:30pm PDT

Viens no piemēriem, ko min "Etsy", ir mazas medus burciņas vai pašu lietas sveces. Galvenais noteikums ir ieliktā ideja, radošums un rūpes par viesiem, lai tie, baudot saņemtās dāvanas, atcerētos svinības ar smaidu uz lūpām. Tas nenozīmē, ka viesi kādā veidā jāmēģina piekukuļot, bet gan jārada vēl viens sīkums, kurš kāzas kopumā padarīs baudpilnas un atmiņā paliekošas.

View this post on Instagram

A post shared by Persephone (@bridal_vogue) on Dec 31, 2018 at 6:26am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!