Foto: PantherMedia/Scanpix
Saglabāt labas attiecības nav viegls uzdevums, bet vēl grūtāk ir izveidot draudzīgas, mīlošas un arī praktiski funkcionējošu ģimenes modeli. Lai kā arī spriestu modernie psihologi, šajā ziņā lielākā nozīme ir gudrai un tālredzīgai sievietes rīcībai.

Lai ģimene būtu ilgtermiņa projekts, vērts pārdomāt 12 padomus, kā kļūt par labu sievu.

1. Necenties būt perfekta sieva! Pat ja tev izdosies kļūt par "pašu pilnību", attiecības tas tikai sarežģīs: mīļotajam vīrietim ir interesanti komunicēt ar personību, nevis ar mājsaimniecības trakuma pārņemtu robotu.

2. Stingri aizliegts principā atteikties no vakariņu gatavošanas: ja vēlies būt laba sieva, nedrīksti katru vakaru pirkt pelmeņus un nogurušā balsī lūgt tos uzvārīt. Tāpat nedrīkst teikt vīram visu, kas ienāk prātā un kad ienāk prātā. Vēl kāds padoms no sērijas „tā labāk nedarīt" - neieņem dīvānu un ciešanu pilnā balsī nelūdz kūciņas, ja skaidri zini, ka to ledusskapī nav.

3. Kad tevi kaut kas neapmierina, ar uzmanību jāizturas pret tādiem paziņojumiem kā "tu vienmēr...", "man gribētos, lai tu...". To vietā labāk sākt ar paziņojumiem par savām izjūtām un priekšlikumiem. No otras puses, nevajadzētu arī pārvērsties par psihoanalītiķi amatieri, jo reizēm kārtīgs strīds laulības dzīvi tikai atsvaidzina. Jo īpaši, ja spējat iztikt bez savstarpējiem apvainojumiem un lielām novirzēm no tēmas.

4. Aizliegts strīda karstumā bārstīties ar apvainojumiem, to visu garnējot ar trīsstāvīgiem necenzētiem vārdiem. Vēl sliktāk ir birdināt asaras par katru sīkumu, seju paslēpjot mīļot'[a kaķa kažokā.

5. Neatlaidīgs pamudinājums nodarboties ar seksu, kuru izsaka sieviete, parasti ir kļūda. Šādi rīkojoties, sievietes pieradina vīriešus pie domas, ka iniciatīvai vienmēr jānāk no sievietes. Vīrietis pēc savas dabas ir iekarotājs, viņam vienkārši nepieciešams kādreiz mēģināt panākt savu.

6. Aizliegts! Ja jūti atvēsumu no vīra puses, nevajadzētu mēģināt viņu "iekustināt", stāstot gan patiesību, gan nepatiesību. Piemēram, dejot striptīzu uz galda, paralēli skaidrojot savu nostāju līdz aizsmakumam, vai drudžaini meklēt glābšanas riņķus laulības atdzīvināšanai. Atceries, ka katrā laulībā ir tuvināšanās un attālināšanās periodi, kas dabiski viens otru nomaina.

7. Atļauj sev palikt dzīvam cilvēkam ar labajām īpašībām un trūkumiem! Bezgalīgi padevīga sieva, kas visas vēlēšanās nolasa no acīm, vīriešos var radīt pat nepilnvērtības kompleksu - kā gan lai parasts vīrišķis pielīdzinātos tādam ideālam.

8. Kad vīrietis klusē, sieviete uzreiz iztēlojas visļaunāko - vairs nemīl! Viņam ir cita! Tomēr vīra klusēšanu nevajadzētu uztver personiski. Neizrādi neapmierinātību, ja vīrs kādu brīdi vēlas pabūt vienatnē. Neuzbāzies ar jautājumiem "kas noticis?" vai "ko tu domā?" Labākajā gadījumā atbilde būs vispārīgs "viss kārtībā". Sliktākajā - saņemsi nīgru un nervozu uzrūcienu. Tā vietā labāk aizej ciemos, apmeklē SPA vai dodies iepirkties. Dzīvesbiedrs novērtēs šādu taktiskumu un tavu uzticēšanos viņa spējām pašam tikt galā ar savu garastāvokli.

9. Aizliegts brīvo laiku veltīt izmeklēšanai - pārbaudīt vīra e-pastus un lasīts īsziņas tālrunī, lai noskaidrotu viņa pacilātā vai, tieši pretēji, nomāktā garastāvokļa iemeslus.

10. Ikviena sieviete vīrietim paliek mīkla. Un otrādi. Vīrietis nekad par visiem simt procentiem neuzzinās, ko sieviete vēlas, bet sieviete nesapratīs, kā var mierīgi aizmigt piecas minūtes pēc varena ģimenes skandāla>

11. Pati ilgākā un stabilākā laulība neizslēdz flirtu, spēli un koķetēriju. Nekļūsti līdzīga izlasītai grāmatai. Ļaujies iztēlei, nebaidies pārsteigt, atļaujies reizēm būt neprognozējama!

12. Ar vīru labāk neapspriest kosmētiskās procedūras, diētas, cīņu pret celulītu un matu izkrišanu - šīs tēmas labāk pārrunā ar draudzeni. Lai tavs mīļotais vīrietis tic, ka tava lieliskā sejas krāsa ir dabas mātes dāvana, nevis kosmetoloģes pūliņu rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!