Foto: Shutterstock
Ak, saldā randiņu dzīve, kad viss izskatās tik rožaini! Tomēr, kad rozā brilles noņemtas, bieži vien sākās pirmās likstas, kam seko attiecību šķiršana. Tad seko skumjas, dusmas, varbūt pat naids. Šie ir tie mirkļi, kad darām visvairāk muļķību, tomēr kas ir tās lietas, ko patiešām, patiešām nevajadzētu pieļaut šādās situācijās? Mazliet nopietni, mazliet ar humoru.

Neatkārtojies līdz riebumam

Šķiet, ka ikviena no mums bijusi situācijā, kurā nākas stundām ilgi klausīties, kā kāda draudzene jau septīto reizi pēc šķiršanās atkārto stāstu, kāpēc gan viss tā notika. Vai tajā brīdī tev tas likās pašsaprotami? Vai arī klusiņām sēdēji un cerēji, ka drīz stāsts beigsies? Atkārtojuma maratons jau ir tik apnicīgs, ka vairs pat necenties sniegt jebkādus padomus, jo saproti, ka vienkārši nav vērts, piedzīvotās situācijas atgādina "Elite Daily" attiecību eksperti.

Neesi tā meitene. Neizdzīvo mirkļus vēlreiz. Izkrati sirdi un aizmirsti!

Neaizraujies ar apreibināšanos

Foto: Shutterstock

Protams, katram ir sava tehnika, kā aizmirst visus kreņķus, tomēr ir kāds sens teiciens, ka grādīgie dzērieni neko neatrisina. Jā, iespējams, apreibināšanās ļauj uz kādu mirkli aizmirsties, tomēr tas nenāks par labu ne tavai pašcieņai, ne veselībai, ne attiecībām.

Un tāpat – nav teikts, ka, lietojot alkoholiskos dzērienus, pēkšņi visas problēmas atrisināsies. Ne vienmēr tas sniedz atbrīvošanās sajūtu, un it īpaši tad, kad noskaņojums nav viens no patīkamākajiem – apreibināšanās var visu padarīt vēl ļaunāku.

Lūk, šeit vari aplūkot vēl dažus iemeslus, kāpēc vērts izvairīties no alkoholiskajiem dzērieniem.

Neizspiego viņu

Foto: Shutterstock

Protams, tu centies sevi pārliecināt, ka esi visam tikusi pāri, tomēr tik un tā sociālajos tīklos ik stundu ieraksti meklētājā viņa vārdu, lai aplūkotu, kurp viņš devies un ar ko bijis kopā.

Šis ir teju toksisks ieradums, kas neko labu tev nenodarīs. Iespējams, vērojot viņa darbības tīmeklī, ir sajūta, ka vēl joprojām ar viņu komunicē. Un tas nebūt nav tev izdevīgs domāšanas gājiens. Centies vispār nesekot līdzi viņa darbībām un, iespējams, ātrāk spēsi aizmirst nepatīkamās domas.

Vai esi iedomājusies kāda būtu tava ikdiena bez, piemēram, feisbuka? Iespējams, vērts iepazīties ar stāstu par sociālo iepauzēšanu.

Nenoniecini otru

Foto: Shutterstock

Lai arī dusmu uzplūdā, atstāstot kādam notikumus, viņā vārda vietā tā vien gribas izmantot visus fermā mītošos dzīvnieciņus, centies sevi savaldīt. Protams, tajā brīdī tas šķiet kā lielisks izlādēšanās veids, un var pat tevi nedaudz iepriecināt, tomēr saproti, ka tas vairāk kaut ko liecina par tevi pašu, ne viņu.

Jā, iespējams, viņš tāds arī ir, un tā šobrīd absolūti vairs nav tava problēma. Šajos brīžos vajag saprast, ka agrāk ar viņu biji kopā un vienkārša noniecināšana liecina arī kaut ko par tavu gaumi, tāpat arī nekad nevar zināt, vai jūsu ceļi vēl kādreiz krustosies.

Neatklāj viņa noslēpumus

Foto: Shutterstock

Kad vēl bijāt pāris, protams, neiztikt arī bez dažādu noslēpumu atklāšanas. Tajā brīdī jūs uzticējāties viens otram un bez liekiem vārdiem bija saprotams, ka tas, kas tiek stāstīts, paliek tikai starp jums.

Brīdī, kad attiecības pajūk, daudzi metās nomelnošanas kārē, atklājot visintīmākās lietas. Tas var būt kāds neveikls stāsts, kāds apkaunojošs ieradums. Tomēr arī šī ir lieta, kas daudz vairāk pasaka par tevi, nekā par stāsta varoni.

Lai būtu pavisam skaidrs – tu pati diez vai vēlētos uzzināt, ka tavs bijušais šādi ir izrīkojies pret tevi. Vai ne tā?!

Necenties mīt labāko draugu taku, ja neesi par to pārliecināta

Foto: Shutterstock

Tiesa, ir cilvēki, kuri attiecības šķir uz labas nots un labprāt paliek labi draugi. Bet tas ir būtiski atkarīgs no tā, uz kādas nots attiecības šķirtas.

Ja tomēr jūties tā, it kā jūsu attiecības nav līdz galam sakārtojušās un ja kāds no jums tomēr grib kaut ko vairāk, labāk nemaz nemēģināt iet "paliksim labi draugi" ceļu, jo tas var situāciju lieki sarežģīt.

Pārāk draudzīga attieksme šādās situācijās var patiesi sāpināt vienu vai otru partneri, saputrot domas un atstāt nesapratnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!