Foto: Shutterstock
Šķiršanos negaida un negrib neviens, tāpēc brīdis, kad tā tomēr reizēm pienāk, ir īpaši sāpīgs, un ir nepieciešams laiks, lai no atgūtos. Tāpat atgūšanās ilgumu nav iespējams izmērīt, jo katram tas ir savs. Taču ir lietas, kuras tu vari darīt, lai to paātrinātu.

Iedvesmojoties no portāla ''Live Strong'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā ātrāk atgūties pēc šķiršanās.

Ļaujies emocijām


Katra sieviete vēlas būt stipra un patstāvīga, tādēļ pēc šķiršanās nereti dāmas nocietinās un emocijas paspēj dziļi sevī. Taču, lai pēc iespējas ātrāk samierinātos ar notikušo, ļaujies emocijām. Ja tev vajag izraudāties, raudi, ja gribas kliegt, kliedz, ja tevi māc dusmas, esi dusmīga.

Attiecības pārtrauc arī tīmeklī


Lai sāktu pieņemt un pierast pie tā, ka tavs partneris turpmāk vairs nebūs daļa no tavas ikdienas, tam pavisam noteikti nepalīdzēs tas, ka nemitīgi redzi, ar ko viņš dalās savos sociālo tīklu profilos. Tāpēc paņem pauzi no tīmekļa vai pārtrauc visas draudzības saites, kas jūs abus saista.

Atbrīvojies no taustāmām atmiņām


Iespējams, pie tevis joprojām ir palicis kāds viņa apģērba gabals, ķemme, zobu birste vai jebkas cits. Ja iespējams, atdod tās viņam atpakaļ. Tāpat ir laiks izmest viņa dāvinātās kartiņas, bet dāvinātās lietas noziedot labdarībai vai atdāvināt kādam, kam tās var noderēt vairāk. Ja tev acu priekšā visu laiku stāvēs kaut kas, kas atgādina par jūsu attiecībām, būs grūti samierināties ar jauno situāciju.

Nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm


Fiziskas aktivitātes ir lielisks veids, kā izlādēt emocijas, kuras ir nosēdušās kaut kur dziļi tevī. Ja tevī ir kāds aizvainojums vai dusmas, kā varētu būt pēc šķiršanās, vislabāk noderēs pāris nodarbības boksā – sitieni pa maisu tev palīdzēs justies stiprai, kas ir pretējais tam, kā visbiežāk jūtamies pēc šķiršanās. Ja bokss tevi neuzrunā, dari jebko citu – skrien, soļo, brauc ar riteni un tamlīdzīgi.

Apzinies savu vērtību


Pārtrūkstot attiecībām, nereti steidzam pie tā vainot sevi, lai gan, ļoti iespējams, vaina nav bijusi nedz mūsos, nedz arī viņā. Tāpēc, lai arī cik tas nebūtu grūti, centies atcerēties savu vērtību, to, cik īpaša tu esi, kas ir tavos spēkos un kāpēc jebkurš vīrietis būtu laimīgs būt kopā ar tevi. Ja nepieciešams, apmeklē lekcijas, skaties "Ted Talk" video vai jebko citu.

Izvairies no sarunām par viņu


Pirmajā brīdī varētu šķist, ka viņš ir tavs vienīgais sarunas temats. Jā, iespējams, izrunāšanās var nākt par labu, taču apzinies robežu. Ja par šķiršanos runā vēl vairākus mēnešus pēc tās, tas vairs nav normāli. Lai palīdzētu viņu izslēgt no sarunas tematiem, lūdz draudzenēm viņu pieminēt arvien mazāk. Tādējādi, ja joprojām par viņu šad tad iedomāsies, vismaz tavu sarunu centrā nebūs tavs bijušais.

Atsāc doties uz randiņiem


Nav iespējams noteikt, kad atkal būsi gatava doties uz randiņiem, taču, ja pēc šķiršanās jau ir pagājis krietns laiks un tev ir sajūta, ka esi gatava, meklē sev jaunu randiņu partneri. Iespējams, sākumā būs grūti, bet nav labāka veida, kā aizmirst veco, satiekot jaunus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!