Foto: PantherMedia/Scanpix

Īsta mīlestība ir citāda, kā parastas attiecības. Kad savienība ar otru personu ir patiešām laba, no tās var ļoti daudz mācīties - mēs uzvedamies citādi un domājam, kā daļa no komandas, nevis kā atsevišķi indivīdi. Mēs iemācāmies otru izprast un pilnībā pieņemt visas nepilnības. Tomēr tie nebūt nav vienīgie kritēriji, kas liecina par labām, veselīgām attiecībām, tāpēc, lai uzzinātu, kā tādas veidot, ieskaties living.msn.com apkopotajos padomos.

Pārpratumi ir neizbēgami

Neviens pāris attiecību laikā nespēj izvairīties no pārpratumiem, taču ir svarīgi, kā tie tiek risināti. Ja tu savas otrās pusītes teikto uztver vienā veidā, bet pēcāk izrādās, ka tie nozīmējuši pavisam ko citu, nevajag mīļoto nosodīt vai visu laiku viņam par to atgādināt, bet atslābināties un piedot - pārpratumu pieminēšana tikai graus attiecības un radīs lielākas komunikācijas problēmās vēlāk.

Dažreiz gadās, ka tevis pateiktais vai izdarītais tiks uztverts citādi un tu pārdzīvosi, ka partneris tevi nesaprot. Tādā gadījumā centies uz situāciju paskatīties no malas un saprast, ka patiesībā problēma nav nemaz tik liela, kā šķitis - pārpratumi par problēmām kļūst vien tad, ja tu pati tiem piešķirsi pārāk lielu nozīmi.

Uzticība

Pašas labākās attiecības sākas ar uzticību un tā notur cilvēkus kopā pat tad, kad rodas problēmas,tieši tāpēc tev savam izredzētajam ir jāspēj uzticēties. Ja tu netici, ka tavs partneris ir uzticīgs, godīgs un rūpīgs pret tevi, tas nozīmē, ka jūsu attiecības nav labas. Galu galā - kādēļ gan būtu jādala sava dzīve ar kādu, ja tev visu laiku ir jādomā, vai partneris dara ko aizliegtu, līdzko tu viņam uzgriez muguru?

Ilgojieties viens pēc otra

Kad esam iemīlējušies, ar otru personu gribas pavadīt visu laiku. Saprotams, ir patīkami ar otru pavadīt ik mīļu brīdi, tomēr kur pazūd laiks sev pašai?

Pat tad, kad esi attiecībās, dodies satikties ar draugiem un pavadi laiku ar ģimeni - tā tev būs laiks un telpa sev pašai. Turklāt, atsevišķi pavadīts laiks liek saprast attiecību vērtību - ilgoties pēc kāda ir ļoti labi, jo tad, kad tu viņu satiksi pēc kāda laika perioda, tas liks tev justies laimīgai un pārliecinātai par savām attiecībām.

Veiciniet viens otra izaugsmi un iedrošiniet pārmaiņām

Labās attiecībās abi partneri palīdz viens otram augt un ir atbalsts svarīgu lēmumu pieņemšanā. Ja tu vēlies uzsākt kaut ko jaunu vai atgriezties pie aizmirstām vērtībām, tavam partnerim to ir jāatbalsta. Un tev gluži tāpat jāsniedz atbalsts pretī.

Iedrošini savu partneri uzsākt jaunus hobijus un iepazīties ar citiem cilvēkiem, jo, ja tu vēlēsies, lai tavs dzīvesbiedrs nemainās, jums kopā būs ļoti garlaicīga dzīve.

Kompromisi nenozīmē vājumu

Pieņemt kompromisu nenozīmē, ka esi zaudējusi kaujā. Ir grūti pieņemt divas personas apmierinošu lēmumu, jo tu gribi iet savu ceļu, bet partnerim ir pilnīgi cits skatījums par to pašu tēmu.

Šādās situācijās, kad jūsu viedokļi nesakrīt, atkāpies soli atpakaļ un palūkojies uz argumentiem no diplomātiskās puses. Kāds ir situācijas loģiskais risinājums? Nebaidies atzīt, ka partnerim bijusi taisnība un pieņem viņa izteikto variantu, vai arī saskano jūsu abu vēlmes. Kompromisi attiecībām ļauj augt un attīstīties.

Atzīsti savu vājumu

Tavs partneris negaida, ka spēsi paveikt pilnīgi visu un būt supervarone, un, cerams, tu to negaidi arī no viņa. Mēs visi esam cilvēki, mums visiem ir savas vājās puses un ir tikai normāli tās izrādīt.

Lai attiecībās būtu stabilitāte, tev otram cilvēkam ir jāļauj zināt, kādi ir tavi trūkumi un vājības. Tavs partneris būs daudz iejūtīgs par lietām, ka tevi uztrauc un palīdzēs tev pilnveidoties jomās, kur tev nepieciešama palīdzība.

Pieņem to, ko nevari mainīt

Ikvienam no mums ir pagātne - to nav iespējams izdzēst, tāpēc ir jāiemācās, kā ar to tikt galā. Saprotams, ir notikumi, ar kuriem ir grūti tikt galā, taču tev ir jāsaprot, ka bijušo nevar labot, to ir jāpieņem, jātiek pāri un jāiet uz priekšu, citādi tavas attiecības sadrups.

Piedod ātri un no sirds

Ik reizi, kad jums ir nesaskaņas, strīds, nedomā par to, kurš tajā uzvarēs vai zaudēs. Mācies no šiem strīdiem – gan to, kas tika pateikts, gan to, kā tas atrisinājās.

Līdzko tu kaut ko iemācīsies, tu to varēsi pielietot savās attiecībās, lai novērstu tālākas nesaskaņas. Kā arī, piedod gan sev, gan savam partnerim un aizmirsti par nesaskaņām - ja tu turēsi aizvainojumu, tas paliks arvien lielāks.

Neko negaidi

Negaidi, ka partneris nolasīs tavas domas, pienesīs gultā brokastis vai piedāvās nomazgāt traukus – tā nenotiks. Tu nevari neko gaidīt no otra cilvēka, tev ir jāliek viņam zināt par savām vēlmēm. Runā ar viņu, pārliecinies, ka tavs partneris zina, ko gaidi no attiecībām, kā arī savu viedokli par maziem, bet tev nozīmīgiem nieciņiem. Tas palīdzēs viņam rīkoties atbilstoši tavām vēlmēm, bet tāpat – neko no otra cilvēka negaidi!

Izrādi savas jūtas

Sliktākais, ko attiecībās var darīt, ir spēlēt spēlītes. Nekaitini partneri, neatalgo viņu ar mīlestību un uzmanību tikai tad, kad viņš ir labi uzvedies.

Pārliecinies, ka tavs partneris vienmēr jūtas mīlēts. Vienalga, vai esi laimīga, dusmīga vai bēdīga, liec partnerim justies mīlētam, jo viņam ir jāzina tavas jūtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!